Juustosarvet

Reseptiä katsottu 3 081 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä
2 rkl öljyä
Täytteeksi: 1 dl juustoraastetta

Ohjeet

Tein itse reseptin kaksinkertaisena ja sain noin kaksi pellillistä näitä. Aluksi jo pakko mainita, että minulta unohtui kuvata lopputulos (kenties se tärkein osuus), eli itse juustosarvet joten hyvä minä! Toivottavasti nämä kuitenkin kelpaa.

 

      Uuni päälle +225 asteeseen, pelti siis suurinpiirtein keskitasolle. Uunissa nämä ovat noin kymmenen minuuttia.

 

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään eli vehnäjauhot, juustoraasteet, leivinjauhe ja suola.
  2. Lisää nesteet kylminä. Itse siis laitoin kaksi purkkia kermaviiliä, koska tein kaksinkertaisena. Jos teet taikinan kuitenkin yksinkertaisena, joten muista ettei siihen kuulu laittaa kahta purkkia. 
  3. Sekoita mahdollisimman vähän, mutta kuitenkin niin, että taikinasta tulee "tasainen".
  4. Kauli taikina pyöreäksi ja tasapaksuksi. Minulla oli hieman ongelmia siinä, kun taikina tuppasi olla todella tahmeaa ja jäikin siis hyvin käsiin ja pöytään kiinni, joten heitinkin pöydälle kunnolla vehnäjauhoja niin, että sitä saisi edes jotenkin pyöritettyä sitten rullalle. 
  5. Täytteeseen kuului laittaa myös juustoraastetta desin, mutta sitä siis saa laittaa oikeastaan oman maun mukaan. Jos tahdot juuston maistuvan näissä edes jotenkin, suosittelen laittamaan hieman runsaamalla kädellä niitä eli itse laitoinkin paljon. 
  6. Lopuksi asttele ne pellille se suippo reuna alaspäin, muotoile siihen se sarven muoto kuitenkin varovasti ettei se aukea.
  7. Voitele kananmunalla ja laita uuniin. Valmistusaika uunissa on siis noin kymmenen minuuttia, mutta saa ottaa oman maun mukaan pois, kannattaa kuitenkin varoa ettei jäisi raaoiksi.

Valmis! 


Kommentit