8 735
8 735

Herkku pizza

Raaka-aineet

6 dl Vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
1 pussi Kuivahiivaa
Sokeria, Suolaa ja mustapippuria
1 prk Tomaattimurskaa, ja hieman tomaattipyreetä
2 kpl Sipulia
5 kpl Valkosipulia
1,5 dl Oliiviöljyä
Tuorebasilikaa ja oreganoa, valkoviinietikkaa
Täytteet
1 prk Pekoni
15 kpl Kalamata oliivia
1 möykky Mozzarella juustoa
1 pkt Ilmakuivattua siansiivua
1 prk Säilyketonnikalaa
1 prk Säilykeananasta
Jos haluaa niin ryöpättyä tehosekoittimessa soseutettua pinaattia mozzarellan päälle
n.25 kpl pakastettuja katkarapuja

Jaa resepti

Ohje

Itse ostin tuotteet lidl:stä

  1. Nakkaa Pizzapohja ainekset monitoimikoneeseen pyöriin, eli reilu 6dl jauhoa kuivahiiva pussi, oliiviöljyä puoli desiä, hieman sokeria ja suolaa, ja lopuksi vähän ylikädenlämpöinen vesi, laita kone vaivaan kun taikina on miellyttävä laita se uuniin 0c levähtämään.
  2. leiko pekonit mieluisiksi ja laita kylmälle pannulle ja pistä pannu kuumumaan anna paistua sivussa rapeaksi.
  3. laita kattila hellalle puolelle lämmölle, nakkaa desi oliiviöljyä ja silppua sekaan sipuli ja hetken päästä myös valkosipuli freesaa n. 10min, hienonna yrtit lisää kattilaan, lisää myös tomaattipyre, loraus valkoviinietikkaa freesaa 5min ja lisää vielä tomaatti murska hauduttele alle puolella lämmöllä oman maun ja kärsivällisyyden mukaan mausta pippurilla ja suolalla... lopuksi vedä tomaattikastike sauvasekoittimella tasaiseksi ja jäähdytä.
  4. Ota taikina uunista ja säädä uuni lämpenemään 200c, vaivaa taikinaa hetki ja kauli siitä reilu pellin kokoinen pohja , levitä jäähtynyt tomaattikastike kauttaaltaan pohjalle myös laidoille (voit säilyttää puolet kastikkeesta seuraavaan pizzaan). Käännä laidat niin että niihin jää kastikettä sisään ja pelti täyttyy pohjalla reunoja myöten. Laita kastikkeen päälle raastettua kermajuustoa oman maun mukaan, sitten tonnikala, hieman jo jäähtynyt mutta rapeahko pekoni, katkaravut, puolitetut valutetut kalamata oliivit (tarkasta että ovat kivettömiä), ananakset, ja valutettu mozzarella siivuina (jos haluat laita 3min ryöpättyä tehosekoittimella soseutettua pinaattia jokaiselle mozzarella viipaleelle). Laita pizza uuniin aluksi ala- tasolle n. 15 min, nosta pizza tarkasta pohjan väri, laita keskitasolle 7min ja sitten lisää ilmakuivatut kinkut pizzan päälle ja nosta vielä ylimmälle tasolle 5min.
  5. Herkuttele

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 "Herkku" pizza
  • 1 0 Pinaatti-lehtikaali-katkarapu pizza
  • 4 1 Oma pizza
  • 2 0 Herkku tonnikalasalaatti
  • 3 2 Italialainen pizza
  • 4 6 Mehevä pizza (iskander)

Kommentit

Velluv
Herkullinen pizza uunista kiinni miten tulee valmiiksi mutta itsellä ainakin tulee rapea pohja ja muheva täyte. Kuva on vähän huono, oli nälkä niin kävi näin.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään