Baozi suomalaisittain (höyrytetty)

4 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Taikina
n. 6 dl Vehnäjauhoja
1,5 rkl Kuivahiivaa (1pss eli 11g)
2 rkl Öljyä (kasvis)
2 rkl Sokeria
2 rkl Leivinjauhetta
Täyte
400 g Jauhelihaa
n. 5 dl Purjoa, kevätsipuleita tms. silputtuna
2 cm Inkivääriä (tuoretta, raastettua)
Mausteita (Suolaa/Soijaa, Pippuria)

Jaa resepti

Ohje

Noin 12 pullaa.

Tee taikina:

Sekoita kuivahiiva 2 desiin lämmintä vettä. Odota hetki kunnes vesi alkaa kuplia. Lisää veteen sitten 2 rkl öljyä. Sekoita vispilällä.   Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe isossa kulhossa. Tee taikinan keskelle monttu ja kaada vesihiivaseos siihen. Sekoita taikina ja vaivaa lopuksi noin 5 minuuttia. Jätä taikinapallo kulhoon kelmun tai liinan alle lämpimään ja vedottomaan paikkaan ainakin tunniksi.  

Valmista täyte:

Paista jauheliha. Lisää joukkoon purjo ja kaikki muut aineet, sekoita taikinaksi ja laita jääkaappiin odottelemaan taikinan valmistumista. Normaalisti taikina tehdään raa'asta lihasta, mutta kokeilun vuoksi nyt paistettua.

Ota kohonnut taikina ja pyörittele kahdeksi tasapaksuksi tangoksi, noin 5 cm leikkaajaltaan. Leikkaa tangoista pieniä tasakokoisia paloja, parin sentin levyisiä.

Kauli tai painele sormin taikinapallot ohuiksi pyöreiksi lätyiksi. Jos taitoa riittää niin jätä keskusta paksummaksi kuin reunat.

Laita täytettä taikinan sisälle 2-3 rkl, venytä ja nipistä nyytit kiinni päältä.

Laita hörytyskoriin leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin ja höyrytä 15-20 minuuttia koosta riippuen. Tarkista kypsyys tikulla.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

ChaChaCha
Testi miten saisi hyviä, ei vettyneitä, jauhelihatäytteisiä kiinalaisia pullia joihin ihastuin Kiinan reissulla vuosia sitten. Reseptiä muokattu omaan makuun sopivammaksi (mm. jauhelihan paistaminen). Kokeiltu on ja täydellisiä tuli!!!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään