Lihapiirakka

20 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

taikina
5 dl vettä
1 pussi (11g) kuivahiivaa
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
n.11 dl vehnäjauhoja
täyte
2 kpl sipulia hienonnettuna
3 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl öljyä
600 g jauhelihaa
1 tl maustepippuria rouheena
ripaus suolaa
1 dl keitettyä puuroriisiä
2 kpl maustekurkkua
2 kpl keitettyä kananmunaa
friteeraukseen
n.1,5 ltr öljyä

Jaa resepti

Ohje

Sekoita käden lämpöiseen veteen suola, sokeri ja kuivahiiva.Vatkaa joukkoon jauhot desilitra kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes siitä muodostuu kimmoisa pallo. Peitä taikinakulho ja nosta se lämpimään kohoamaan.

Valmista täyte

Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kunnes seos on ruskistunut. Mausta ja nosta jäähtymään. Keitä riisi ja lisää seokseen. Tarkista suolan määrä. Keitä kananmunat. Lisää kananmunat hienonnettuna ja maustekurkut kuutioituna seokseen sekä valkosipuli.

Kauli taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä n. 15 cm leveä ja hieman pidempi n. 5 mm paksu levy. Paina kulhon tai pyöreän pasteijamuotin (itse olen käyttänyt pienen kattilan kantta) avulla taikinasta ympyröitä. Lusikoi ympyröille täytettä. Voitele reuna vedellä (pysyy kiinni paremmin) ja käännä puolikuun muotoiseksi. Nosta piirakat esim leivinpaperille. Kuumenna öljy kattilassa, wokissa tai friteerauskeittimessä. Uppopaista pari-kolme piirakkaa kerrallaan öljyssä. Käännä kerran kypsentämisen aikana. Nosta piirakat talouspaperin päälle. Peitä piirakat liinalla, jotta pysyvät pehmeinä.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

PaaviJohannes
Itse teen tuon kolminkertaisena ja siitä tulee reilu 60 kpl ja aikaa siihen menee n. 6 tuntia, joten tuosta laskin ajan ja määrän. Olen itse täytteen lisäksi laittanut myös nakin väliin, jolloin täytettä menee vähemmän (kuorettoman). Varmasti maistuvaa

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään