Megalihapiirakka ranskankermalla

30 - 60 min

Raaka-aineet

350 g Pihvinaudan jauhelihaa
1 purkki Ranskankermaa
4 kpl Kananmunia
1 keittopussi Basmatiriisiä
1 paketti (600g) Iso lehtitaikinalevy
1 paketti Salottisipuleita
1 kpl Kasvisliemikuutio
1-2 tl Suolaa
2 tl Paprikaa
1 tl Chiliä
1 tl Mustapippuria
0,5 dl Oliiviöljyä
3 kpl Valkosipulin kynsiä
Mausteet

Jaa resepti

Ohje

Kyllästyttääkö Fazerin valmishikikset? tee pellillinen omaa joka on taatusti aivan eri planeetalta. Voit olla varma, että tämä kelpaa nirsoillekin ja on suorastaan tyrmäävän hyvää. Tämän voi toki tehdä edellisenä päivänäkin, jääkaapittaa ja ahmia sunnuntaidarrassaan tyyliin burana-nitro-lihis-burana-elokuva-lihis-nitro-uni.

1. Ota jauheliha ja taikinalevyt pöydälle lämpiämään ainakin tunniksi. Niitä ei tarvitse katsoa tai muutenkaan vaania, lämpiävät itsestään.

2. Leikkaa valkosipulin kynnet ja 5-6 salottisipulia, voit jättää hiukan suurempia paloja joukkoon. Aseta sipulit kulhoon, sekoita joukkoon teelusikallinen mustapippuria, suolaa, chiliä ja pari teelusikallista paprikaa. Kaada noin 0,5dl oliiviöljyä päälle. Sekoita. Anna maustua hetkinen.

3. Keitä kolme kananmunaa koviksi (n. 8-9 minuuttia). Anna jäähtyä. Murskaa kananmunat haarukalla pieneksi.

4. Keitä basmatiriisiä keittopussillinen, lisää joukkoon aavistuksen verran suolaa ja kasvisliemikuutio. Tässä vaiheessa on luultavasti hyvä heittää uuni päälle.

5. Heitä aavistuksen verran oliiviöljyä ja jauhelihat pirun kuumalle pannulle, ruskista pari minuuttia ja kaada sekaan kohdan 2. sipuliseos ja kohdan 4. basmatiriisit. Tökkää levy pois päältä ja anna jäähtyä hetkonen.

6. Sekoita jauhelihan joukkoon ranskankerma ja haarukoidut egut. Maista. Lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa.

7. Mankeloi taikinalevyt kahteen yhtäsuuruiseen, noin uunipeltisi kokoiseen osaan. Kaada jauheliha-riisiseos levyn päälle, aseta toinen levy jauhelihan päälle ja sulje reunat. Painele haarukalla levyyn reikiä ja taiteile siitä mielestäsi kaunis. Riko viimeinen egu, sekoita ja voitele piirakka kananmunalla.

8. Aseta 200-asteiseen uuniin 25 minuutiksi. Piirakan pullahtaessa uunista, siihen voi heittää jonkinlaisen vihreän leden päälle, niin se näyttää terveellisemmältä ja siten tästä unohtumattomasta makuelämyksestä kehtaa ottaa muistoksi kuviakin. Muista ladata kamerasi ja hyökätä ensimmäisenä sen kanssa uuniluukulle, sillä tämäntyylisillä piirakoilla on tapana hävitä suhteellisen hätäisesti.

Tämänkin lihiksen sekaan sopii dijon-sinappi ja vaikkapa Meiran kezuppi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 6 Broileripyörykät kookosliemessä
  • 0 0 Lihapullat "Savory Cheese"
  • 2 1 Makkarat 20.6.09
  • 0 0 Kinkku-aurapasteijat
  • 4 3 Pikainen jauheliharisotto
  • 0 1 Kanttarellikeitto

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään