2 226
2 226

Muropohjaiset Wieninvehnäset/3 pellillistä

2 - 3 h

Raaka-aineet

Wieninvehnästaikina:
6 dl maitoa, kylmää (tai 6dl vettä+1dl maitojauhetta)
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tuupipötkö kardemummaa
4 kpl munaa
1 dl sulatettua voita
2 pss kuivahiivaa
1100 g vehnäjauhoja
Kaaviloimiseen:
50 g vota, pehmeää
murotaikina:
200 g voita
3 dl sokeria
2 kpl munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniliinisokeria
Täyte:
sokeroitua punaistapuolukkaa, pakaste, saa olla mukana vähän puolukkaa jos halua
paksua valmista vaniljakastikettà, johon 1 muna
ananaspalasia, pilko saksilla
Voiteluun: munaa
Paiston jälkeen: tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kylmään maitoon suola, kardemumma (hieraise vähän mortelissa, jos kovin karkeaa). Kaada loraus lämmitettyä rasvaa mukaan, jotta sokeri lisättäessä sulaa. Sekoittele muutenkin kädelläsi hyvin, jotta seoksesta tulee tasainen.

Riko munat, vatkaa hieman ja lisää mukaan.

Sekoita jauhoihin kuivahiiva.

Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa kädelläsi taikinaa huolellisesti, säästä ihan viimeiseksi loppu sulannut rasva mukaan. Vaivaa lopuksi kunnolla ja alusta taikina. Anna taikina seistä n. vartti ja nosta sitten viileään. Taikinan viilennettyä, kaulitse sitä, ja levitä aina 2/3 osalle pehmyt rasva, käännä kaulitse, leivtä voi, ja toista näin muutamia kertoja. vie taikinalevy takaisin kylmään.

Sillä aikaa voit valmistaa murotaikina. Pehmeään voihin lisätään sokeri, vaniljasokeri ja munat, vaivaa kädelläsi huolellisesti.

Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja ala lisäämään väissä erin jauhoa muna-sokeri-rasvaseokseen, vaivaa ja sekoita huolellisesti. Vie taikina kylmään vähäksi aikaa.

Jos sinulla ei ole valmis vaniljakastiketta, tee sitä vaikka helposti pussista vaniljakastiketta: tee pussin ohjeen mukaan (4dl kylmään maitoon lisää pussin sisältö, vatkaa hetkisen, lisää muna mukaan saosteeksi, sekoita ja laita paksu vaniljakastike kylmään.

Täytteeksi tulevien pakastemarjojen makua voit tarkistella, jotta sopivaksi makeaa, ja voit laittaa säilykeananakset valumaan ja pilkkoa ne palasiksi.

Sitten voit hakea kylmästä murotaikinan ja levitellä leivinpaperilla päällystettyjä peltejä 3 kpl. Laita hyvä leipomisalusta taikinalle, ja jauhota se hyvin. Laita murotaikina kulhosta siihen ja pyöritä pitkäksi pötköksi, josta voit leikata veitsellä n.3cm palasia, taputella kämmentävasten pyöreäksi taikinapohjaksi ja asetella pelleille pohjat.

Sen jälkeen käydään taikinan kimppuun, leivitä taikina leipomisalustalle, runsaalle jauhotetulle pinnalle, leikkaa taikinapyörällä taikinalevyn reunasta n.2 cm pötköjä, katkaise aina pötkö kahtia, jotta tulee n.15 cm pituisia ja niitä vielä käsienvälissä kiertämällä himan pitennät. Ota pötkön molemmista päistä kiinni ja kierrä siten, jotta syntyy vastakkais-suuntainen kierre. Aseta tämä kierretty "pötkö" murotaikinapohjan päälle ympyräksi, jotta keskelle jää tilaa täytteille.

Täytettä voit lusikoida, pyörylöiden keskelle, ensin vähän marjoja ja sitten vaniljakastiketta lusikalla päälle ja sitten paina vielä pari ananaspalasta joka keskustaan.

Voitele munalla, paista 225 asteisessa uunissa 15min. Jäähtyessään sirottele sihdin läpi pölysokeria pinnalle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 4 Aprikoosi-rahkapiiras helppo.
  • 6 7 Keitinlihapiirakka a vot
  • 2 1 Kurikan mumman puolukkamurupiirakka
  • 6 2 Friteeratut Herkut (täytetyt chilit+paprikat, sipulirenkaat)
  • 1 2 Hummer / Äyriäs/ Skaldjurs Fond
  • 3 1 Perunamuusia ja Lohipyreetä

Kommentit

piia58
Tähän pitää varata aikaa runsaammin, jotta ehtii tehdä parit taikinat ja sekoittaa vaniljakastikkeen, sekä sulattaa marjat pakkasesta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään