TomaattiTuorejuustoPiirakka

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

pohja:
3 dl vehnäjauho
0,5-1 tl suolaa
100 g margariini
n.2 rkl vettä
täyte:
n.2 dl juustoraaste
n.150 g tuorejuustoa (ruohosipuli tms)
4 kpl munia
2-2,5 dl kermaa
n.1 dl ruohosipulisilppua
2 kpl tomaattia
suolaa, musta-ja valkopippuria

Jaa resepti

Ohje

Valmista pohja nyppimällä rasva jauhojen ja suolan sekaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi, älä vaivaa. Laita pohja tekeytymään viileään. Vaihtelua pohjaan saat vaihtamalla osan jauhoista toiseen, omassani oli 2dl vehnäjauhoja ja 1dl vehnäleseitä.

Kalttaa tomaatit eli tee ristiviillot päähän ja käytä kiehuvassa vedessä josta kylmään veteen jolloin kuori irtoaa. Kuutioi tomaatit. Notkista tuorejuusto mikrossa ja sekoita siihen munat, kerma, tomaatit ja puolet ruohosipulista, mausta seos makusi mukaan.

Kaulitse/taputtele pohja vuokaan ja pistele haarukalla. Lisää puolet juustoraasteesta (mozzarella) ja täyte jonka päälle loput juustoraasteesta, voit käyttää myös tuoretta mozzarellaa tähän. 

Paista +220C uunin alimmalla ritilällä noin vartti jonka jälkeen vähennä lämpöä +200C ja jatka paistamista toinen vartti. Lisää loput ruohosipulisilput piirakan päälle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Pienet tonnikalapiiraat
  • 3 2 Kantarelli-Pannukakkurulla
  • 0 0 Jauheliha-tomaattipiirakka
  • 4 0 Sienipiirakka
  • 4 2 Leipäletti, huijauspitko
  • 6 5 Ricotta-pinaattipiirakka

Kommentit

Taskuvenus
Naisten saunaillan piirakka, kukin laittaa makunsa mukaan joko voita tai margariinia, kevytkermaa tai ehtaa. Yrteillä helppo muunnella makua. Syö joko lämpöisenä tai kylmänä, kumpikin toimii :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään