10 468
10 468

Mansikka juustokakku (Karppi)

8 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

pohja
dl kokonaisia manteleita
40 g tummaa suklaata (vähintään 70%)
40 g voi
täyte
100 g tuorejuustoa (yli 27% rasvaa)
125 g maitorahkaa
1,25 dl kuohukermaa
½ kpl vanilijatankoa
0.25 dl stevia sweet crystal makeutusainetta (vastaa ½dl sokeria)
2 kpl liivatelehtiä
½ dl valmista funlight mehua
kuorrute
2 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
1 dl valmista funlight mehua
2 kpl liivatelehtiä

Jaa resepti

Ohje

Pohja: Laita blenderiin mantelit ja paloiteltu suklaa. Sekoita rouheeksi. Siirrä toiseen astiaan ja lisää sulatettu voi. Maista. Mikäli haluat lisää makeutta lisää haluamaasi makeutusainetta, esimerkiksi Stevia Sweet crystal, joka on stevian ja erytritolin yhdistelmä (omastamielestäni parasta sokerinkorviketta (0kcal)). Painele 20cm irtopohjavuuan pohjalle (leivinpaperin päälle). Laita kelmulla peitettynä jääkaappiin.

Täyte: Laita liivatelehdet (2kpl) likoamaan veteen. Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, maitorahka, makeutus ja vanilijatangosta siemenet (tai muuta vanilijamakua) ja sekoita tasaiseksi. 

Kuumenna mehu liedellä pienessä kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä, ja lisää puristetut liivatelehdet kattilaan ja sekoita kunnes ne ovat liuenneet. Kaada mehu-liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Maista, ja lisää makeutusaineita maksui mukaan.

Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3h.

Kuorrute: Laita liivatteet (2kpl) likoamaan veteen. Sulata jäiset mansikat mikrossa sulatusteholla. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Kiehauta 1dl valmista funlight mehua kattilassa liedellä. Ota pois liedeltä, ja lisää puristetut liivatteet ja sekoita kunnes ovat liuenneet. Lisää mansikkasose. Maista tarvitaanko makeutusta. Kuorrutteen on tarkoitus olla ennemminkin kirpeä kuin makea. Kaada kuorrute varovasti irtopohjavuokaan täytteen päälle.

Anna vielä olla jääkaapissa 2h kelmulla peitettynä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Latwis81
Tämä on hyvää... Siis todella hyvää, ja kelpaa niillekkin jotka eivät karppaa. Laskeskelin, että yhdessä annoksessa on alle 4½g imeytyviä hiilareita. Kirpeä kuorrute, kohtaa kermaisen täytteen, päättyen suklaiseen pohjaan :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään