3 934
3 934

Vuokatäytekakku

8 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

15 Kpl digestive-keksejä tai vastaava määrä muita keksejä, piparkakkuja tai vast. myös kuivakakku tai kakkupohja käyvät.
1 Prk ananaspaloja mehussa (iso purkki)
3 Kpl pientä banaania, tummuneet käyvät
1 Prk vispikermaa
250 G pehmeää maitorahkaa / jogurttirahkaa
200 G maustamatonta tuorejuustoa
vaniljasokeria, sokeria
hieman inkivääriä, kanelia tai piparkakkumaustetta

Jaa resepti

Ohje

Ota iso lasivuoka. Murskaa keksit vuoan pohjalle, viipaloi päälle banaanit ja kippaa päälle ananakset mehuineen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja tuorejuusto, mausta ja sokeroi oman makusi mukaan. Kermarahkan ei ole tarkoitus olla liian makeaa, koska kekseistä ja hedelmissä on makeutta. Anna seistä jääkaapissa pari tuntia, jotta keksit pehmenevät.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Pappilan hätävara
  • 1 1 Kevyt tyrni-juustokakku
  • 2 1 Barbiekakku
  • 2 4 PäärynäSalsa
  • 1 0 Uunijäätelöt
  • 5 5 Jouluinen pipari-juustokakku (gluteeniton)

Kommentit

SannaW
Tämä on meidän perheen suosikkijälkiruoka, joka on loputtomasti muunneltavissa. Kaikki erilaiset keksit, kuivakakut, maustekakut ja tarvittaessa myös kakkupohja käyvät. Hedelmät voivat olla tuoreita tai purkista, lisäksi kaikki erilaiset marjat, hillot, pähkinät ja jopa karamellit toimivat. Rahkaseokseen käyvät kakki rahkat, tuorejuustoa, kermaviilit, kermat ja jogurtti, maustettuna tai maustamattomana, oman maun ja halutun happamuuden ja rasvaisuuden mukaan. Muunneltavissa myös erikoisruokavaliohin sopivaksi. Idea on alunperin peräisin valmentavan koulutuksen kotitaloustunnilta, jossa kävin vieraana. Siitä lähtien on meidänkin perheessä täytekakku kasattu pääsääntöisesti vuokaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään