lihapiirakat / keitinpiirakat

Reseptiä katsottu 39 111 kertaa
20 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
5 dl maitoa
40 g hiivaa
0,4 dl sokeria
100 g voita
1 tl suolaa
n 10 dl vehnäjauhoja (ts sopivasti)
täyte
600 g jauhelihaa
2 dl täysjyväriisiä
2 sipulia
pippuria, suolaa

Ohjeet

Valmista taikina kuten pullataikina. 

Paista jauheliha, keitä riisi kypsäksi, yhdistä aineet ja lisää reilusti suolaa ja pippuria.

lisää seokseen pieneksi silputut sipulit. Joidenkin mielestä ne on hyvä freesata vähän pannulla, mutta koska itse pidän sipulista sellaisenaan en tee sille mitään muuta. Kypsyy uppopaiston aikana riittävästi.

Jaa valmis taikina n 25 osaan. Kauli taikinasta sokeita ohuita pohjia. Voitele sauman kohta kananmunalla jotta puoliskot tartttuu hyvin. laita reilusti täytettä ja sulje kuori taittamalla se puoliksi. Rypytä reuna molemmilta puolilta sulkeutumisen varmistukseksi.

Kohota valmiit piirakat liinan alla. Kun alat lämmittää rasvaa poista liina, jotta piirakan pinta ihan vähän kuivahtaa, näin saat rapsakan pinnan.

paista piirakat 190 asteisessa rasvassa, mutta älä laita montaa piirakkaa yhtäaikaa vaan pidä aina pieni tauko ennen seuraavan piirakan lisäämistä rasvaan, jotta sen lämpötila ei pääse laskemaan, näin piirakat paistuu rasvassa eikä ime sitä niin paljon itseensä. (tämä on tietysti makuun vaikuttava asia ei niinkään terveellisyyteen, mistä on luovuttava siksi aikaa kun näistä nauttii)

vaikka lihapiirakat on ihan perus einestä, niin kotitekoisina niitä saa harvoin jos koskaan. tällä voi siis sävähdyttää perheen tai ystävät.

 

 


Kommentit

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.