Pekoniletut

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1/2 pkt pekonia
1/2 pkt meetvurstia
1/2 punasipulia
1/2 nippua persiljaa
4 tomaattia
1 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
6 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
voita
ruokaÖljyÄ
1/2 tl timjamia

Jaa resepti

Ohje

Vinkki: Voit valmistaa lettutaikinan jo edellisiltana, anna taikinan vetäytyä jääkaapissa kannellisessa astiassa, niin paistat letut yhdessä hujauksessa! Letut voi paistaa muurinpohjapannulla tai tavallisella paistinpannulla.

1. Sulata 1 rkl voita. 

2. Lettutaikina: Vatkaa 2 kananmunaa. Lisää 3 dl maitoa, 2 ½ dl jauhoja, ½ tl mustapippuria ja 1 tl suolaa. Vatkaa taikina tasaiseksi ja kaada sekaan vielä 3 dl maitoa ja sulatettu voi. Anna taikinan vetäytyä noin puoli tuntia.

3. Leikkaa ½ pkt meetvurstia ja ½ pkt pekonia noin 1 x 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa ½ punasipulia hienoksi. 

4. Kuumenna lettujen paistoon soveltuvalla paistinpannulla ½ rkl voita. Kuullota meetvursti, pekoni ja punasipuli korkeassa lämpötilassa rapeaksi, mutta varo polttamasta niitä liikaa. Laita ne paistamisen jälkeen kulhoon odottamaan.

5. Leikkaa 4 tomaattia lohkoiksi.

6. Paista letut keskilämmöllä ja levitä pekonihöystöä letuille ennen niiden paistamista toiselta puolelta. Levitä sen verran höystöä, että siitä riittää kaikkiin lettuihin. Voit paistaa isoja tai pieniä lettuja. Laita letut paistamisen jälkeen kekoon matalalle lautaselle ja peitä keko toisella lautasella lämmön säilyttämiseksi. 

7. Silppua ½ nippua persiljaa ja ripottele persiljasilppua letuille ennen tarjoilua.

8. Paista tomaattilohkot nopeasti kuumalla paistinpannulla 1 teelusikallisessa voita tai ruokaöljyä, ripottele hieman suolaa ja ½ tl timjamia paistetuille tomaattilohkoille. Tarjoile pekoniletut höyryävän kuumien tomaattilohkojen, persiljasilpun ja kermaviilin (1 dl) kera.

Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Pekoniletut evääksi
  • 1 0 Arkipaella
  • 3 2 Pekoniletut
  • 0 0 Kuppikakkukukat
  • 6 9 Pekoniletut (myös karppaukseen)
  • 6 1 Tomaattinen meetvursti munakas

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Täytetyt letut ovat hauska ja monipuolinen arkiruoka.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään