Talonpoikaismunakas

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

5 kananmunaa
1 keltasipuli
1 paprika
2 tomaattia
suolaa
4 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
kuivattuja yrttejä maun mukaan
voita tai ruokaöljyä
3-4 perunaa

Jaa resepti

Ohje

1. Säädä uuni 200 asteeseen ja laita perunat kiehumaan.

2. Sekoita keskenään 5 kananmunaa, 4 dl maitoa, 1 rkl vehnäjauhoja, 1 tl suolaa, ½ tl mustapippuria sekä 1 tl kuivattuja yrttejä kulhossa. 

3. Voitele noin 20 x 30 cm suuruinen uunivuoka 1 rkl voita tai 1 rkl öljyä. Kaada munakastaikina vuokaan ja anna paistua uunin keskivälissä noin 10 minuuttia.

4. Valmista tällä välin täyte. Kuori 3−4 keitettyä perunaa ja kuutioi perunat noin 1½ x 1½ cm kuutioiksi. 

5. Huuhtele 1 paprika ja 2 tomaattia. Leikkaa paprika viipaleiksi ja pilko tomaatit. Kuori 1 keltasipuli ja pilko se.

6. Kuumenna paistinpannulla 1 rkl voita tai 1 rkl ruokaöljyä. Laita pannulle paprika ja sipulit. Kuullota minuutin ajan. Lisää perunat pannulle ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi tomaatit ja kuullota vielä minuutti.

7. Ota vuoka uunista, kun munakas on paistunut noin 10 minuuttia ja sekoita täyte varovaisesti munakkaan sekaan. Laita vuoka paistumaan vielä noin 10 minuutiksi. 

Vinkki: Jos kaapista löytyy esim. broileria, pekonia, kinkkua, lohta, metvurstia, chorizoa, jauhelihaa tai muita sopivia tähteitä, voit kuullottaa ne yhdessä vihannesten kanssa. Tällä tavoin saat vaihtelua talonpoikaismunakkaaseen. Ripottele munakkaan päälle hieman juustoraastetta samalla kun lisäät täytteen munakkaaseen, jos haluat munakkaasta täyttävämmän.

Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Tähän ruokaan voit helposti lisätä muista aterioista jääneitä tähteitä, kuten kanaa tai kinkkua.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään