70 609
70 609

Lihapullat tomaattikastikkeessa

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Lihapullat:
400 g paistijauhelihaa
1 Sipuli
1 prk kermaviiliä
1-2 dl korppujauhoja
1 dl parmesaaniraastetta
suolaa
pippuria
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 prk paseerattua tomaattia
1 Sipuli
2 kynttä valkosipulia
suolaa
pippuria
oreganoa, tuoretta basilikaa, yms.

Jaa resepti

Ohje

Kaada kermaviili isoon kulhoon ja lisää joukkoon korppujauhot, parmesaaniraaste (parmesaanin voi jättää poiskin) sekä lihapullien mausteet. Anna korppujauhojen turvota sillä aikaa, kun valmistelet sipulit. Pilko sipulit sopivan kokoiseksi silpuksi. Voit valmistella molemmat sipulit kerralla, mutta kuullota ensin yksi sipuli lihapullia varten. Lisää kermaviilin joukkoon jauheliha sekä kuullotetut sipulit ja sekoittele ainekset kunnolla tasaiseksi lihapullataikinaksi.

Silppua viimeistään tässä vaiheessa toinen sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit riittävän isossa kasarissa tai vaikka wokkipannussa (tärkeintä on, että astiassa on korkeat reunat). Kaada sipulien joukkoon tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja yrteillä makusi mukaan. Anna kastikkeen lämmetä ja kiehahtaa hetki.

Pyörittele lihapullataikinasta reilun kokoisia lihapullia (halkaisijaltaan n. 3cm) ja tiputtele pullat tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään. Anna koko komeuden hautua parikymmentä minuuttia. Voit sekoitella kastiketta välillä, varsinkin jos pannu ei ole niin iso, että lihapullat eivät uppoa kokonaan kastikkeeseen. Varo kuitenkin sohimasta lihapullia kovin kovaa, sillä ne menevät raakana varsin helposti rikki.

Kun lihapullat ovat kypsyneet, on ruoka valmista syötäväksi! Tarjoile lihapullat vaikka spagetin, parmesaaniraasteen ja hyvän leivän kera.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Broileripullat tomaattikastikkeessa
  • 4 0 Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa
  • 2 2 Lihapullat tomaattikastikkeessa Kummisedän tapaan
  • 61 20 Lihapullat tomaattikastikkeessa
  • 5 0 Mozzarellatäytteiset lihapullat tomaattikastikkeessa
  • 4 3 Jättihabulat tomaattikastikkeessa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään