Hampurilaiset

9 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

hampurilaissämpylät
5 dl vettä (+42 astetta)
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
½-1 tl suolaa
50 g voisulaa
1 dl kaurahiutaleita
2 dl ohrajauhoja
n.10 dl vehnäjauhoja
jauhelihapihvit
dl vettä tai 2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, basilikaa, valkopippuria, chilijauhetta
täytteet
salaatinlehtiä
sinappia
cheddar -juustoa
tomaattiviipaleita
atria chili grillisalaattia

Jaa resepti

Ohje

 

SÄMPYLÄT

  1. Mittaa +42 asteinen vesi (tuorehiivaa käytettäessä kädenlämpöinen vesi) ja liota joukkoon vehnäjauhoihin sekoitettu kuivahiiva.
  2. Lisää sokeri, suola, kaurahiutaleet ja ohrajauhot.
  3. Vaivaa taikinaan vähitellen vehnäjauhoja (jauhomäärä on noin määrä eli jauhoja voi tarvita enemmän tai vähempikin voi riittää) Lisää välissä voisula ja lisää sitten loput jauhot ja vaivaa taikinaan kunnon sitko. Sitkon voit tarkistaa niin, että pyörittelet taikinasta pienen palleron ja lähdet venyttämään sitä keskeltä. Taikina ei saisi revetä vaan siihen pitäisi muodostua ilmapallon kaltainen ohut kalvo. Sopiva vaivausaika koneella on n. 12 minuuttia, käsin vaivattaessa hieman pidempi!
  4. Anna taikinan kohota liinan alla n.30 min.
  5. Punnitse taikinasta n.120 g paloja ja pyörittele ne sileiksi palloiksi, asettele uunipellille leivinpaperin päälle. Taikinasta tulee n. 9 sämpylää.
  6. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Voi kohottaa myös uunissa (lämpötila enintään 30 astetta)
  7. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja sämpylän pohjaa kopauttaessa kuuluu kumiseva ääni.

JAUHELIHAPIHVIT

  1. Sekoita veteen/kermaviiliin kananmuna, silputtu sipuli, mausteet ja lopuksi korppujauhot. Lisää joukkoon jauheliha ja sekoita käsin tasaiseksi seokseksi niin, että jauhelihan rakenne rikkoutuu kunnolla.
  2. Anna levätä kylmässä jonkin aikaa jos mahdollista.
  3. Pyörittele kostutetuin käsin taikinasta palloja ja painele litteiksi. Paista paistinpannulla miedolla lämmöllä (nelosella, asteikko 1-6) kypsiksi. Vaihtoehtoisesti voit paistaa ne uunissa 225 asteessa n. 15 min, kunnes pihvit ovat sisältäkin kypsiä.

TÄYTTÄMINEN

Halkaise hieman jäähtynyt sämpylä puoliksi. Käytä halutettasi vielä kuumalla pannulla voissa niin, että sisäpuolesta tulee hieman rapea. Levitä pohjalle sinappia, laita pihvipäälle, asettele cheddar -juustoviipalle pihvinpäälle, laita pari tomaattiviipaletta, salaatinlehti ja lopuksi grillisalaattia salaatinlehden päälle ja paina kevyesti kansi hampurilaiseen.


Tämän reseptin täytteet ovat vain esimerkkejä. Täytteeksi voit laittaa mitä haluat ja kuinka paljon haluat, grillisalaatin sijasta voit käyttää vaikka hampurilaiskastiketta tai majoneesia. Täytteeksi sopii mm. kana, kananmuna, pekoni, kurkkusalaatti tai kurkkuviipaleet.

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Täyteläiset Hampurilaiset 6:lle
  • 1 2 Hampurilaiset
  • 0 0 Hampurilaiset
  • 2 1 Hampurilaiset
  • 13 4 Hampurilaiset Gordon Ramsayta tyylitellen
  • 1 0 Hampurilaiset

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään