Kuohuviinisorbetti

Reseptiä katsottu 4 599 kertaa
5 annosta | Valmistusaika 2 - 3 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
5 dl kuohuviiniä
2 dl sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
2 tl raastettua limen kuorta
2,5 - 3 dl greippimehua (noin kolmen greipin mehut)
0,5 dl lime- tai sitruunamehua

Ohjeet

Valitse sorbettiin itsellesi mieluisaa kuohuviiniä. Itse käytin kuivaa, hapokasta ja raikkaan hedelmäistä Parés Baltà Brut -kuoharia. Jos käytät jotain makeampaa viiniä vähennä hivenen käytetyn sokerin määrää.

Kaada kuohuviini, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna hetki sekoitellen jotta kaikki sokeri liukenee nesteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon raastettu limen kuori, greippimehu ja lime- tai sitruunamehu.

Jäähdytä seos huolellisesti kylmäksi vaikkapa laittamalla se kattilassa yöksi jääkaappiin. Kun seos on kylmää kaada se jäätelökoneeseen ja aja sorbettiseosta koneessa kunnes sorbetti on hileistä. Ainakaan oma jäätelökoneeni ei selvinnyt kuoharin alkoholin jäädyttämisestä, joten jäätelökoneella saat todennäköisesti aikaan korkeintaan raikkaan kylmän ja hileisen kuoharijääjuoman. Jos nautit kuoharisorbettisi mieluiten niin voit lopettaa valmistuksen tähän, iskeä kuoharisorbetin laseihin ja nauttia hilekuoharijuomasta.

Jos pidät jähmeämmästä sorbetista siirrä seos pakastumaan hetkeksi pakastimeen. Noin puoli tuntia tai tunti on riittävä aika pakastimessa jähmettämään sorbettia niin, että siitä tulee jämäkämpää ja lusikoitavampaa. Jos nautit kuoharisorbettisi mieluiten niin voit taas tässä kohtaa lopettaa valmistuksen, kauhoa kuoharisorbetin lasiin tai kulhoon ja lusikoida sen suuhusi.

Jos pidät todella jähmeästä ja jäisestä sorbetista niin jätä seos pakkaseen pidemmäksi aikaa.Se jäätyy kyllä. Sekoittele kuitenkin seosta pari kertaa jäätymisen alkuvaiheessa. Valmis täysin jäätynyt sorbetti on vielä sen verran pehmeää, että sitä saa melko helposti muotoiltua lusikalla kulhoon.

 


Kommentit

miijjatin
Aivan mahtavan raikas, viilentävä ja hyvänmakuinen kesäherkku!