Limellä ja chilillä maustettua lohta lämpimän salaatin ja avokadotahnan kera

Raaka-aineet

1 pkt lohifilee
1 kpl lime
1 kpl tilliä
1 kpl kesakurpitsa
1 kpl punainen paprika
1 raisa kirsikkatomaatteja
1 kpl punasipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
0,5 dl persiljaa
1 kpl avokado
1 prk ranskankermaa
1 rkl limemehua
1 rkl hienoksi silputtua punasipulia
suolaa
mustapippuria
sambal oelekia
voita
timjamia

Jaa resepti

Ohje

 

1. Säädä uuni lämpiämään 175 asteeseen ja voitele uunivuoka kalaa varten.

2. Poista lohesta ruodot ja laita kala uunivuokaan. 

3. Mausta lohifilee ripottelemalla sen pintaan 1 rkl suolaa ja 1 tl mustapippuria. Pese lime ja raasta kuori lohifileen päälle.

4. Purista 1 limehedelmästä mehu ja kaada se ja 2 rkl sambal oelekia lohen päälle. Huom! Säästä 1 rkl limemehua avokadotahnaan.

5. Ripottele kalan päälle 2 rkl hienoksi silputtua tilliä. 

6. Viipaloi 25 g voita kalan päälle. (Voit valmistaa aterian tähän asti edellisenä iltana tai aamuna. Peitä kala muovilla ja laita jääkaappiin.)

7. Paista lohi uunivuoassa 175 asteessa, kunnes kalan sisälämpötila on noin 56–60 astetta eli noin 25–30 minuuttia. Tee tällä välin lämmin salaatti ja avokadotahna. 

 

Lämmin salaatti: 

1. Huuhtele 1 kesäkurpitsa, 1 paprika ja 1 rasia kirsikkatomaatteja. Kuori 1 punasipuli, 1 keltasipuli ja 1 valkosipulinkynsi. 

2. Leikkaa kesäkurpitsa 1 cm x 1 cm kuutioiksi. Suikaloi paprika. Puolita tomaatit. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Huom! Säästä pieni pala punasipulia avokadotahnaan. Murskaa tai leikkaa valkosipulinkynsi hienoksi. 

3. Kuumenna isolla paistinpannulla 25 g voita tai 2 rkl oliiviöljyä. Lisää sipulit ja valkosipuli pannulle ja sekoita hyvin, niin etteivät sipulit pala pohjaan. Kuullota parisen minuuttia. 

4. Lisää pannulle kuutioitu kesäkurpitsa ja tomaatinpuolikkaat ja kuullota noin 10 minuutin ajan sekoittaen. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa, ½ tl mustapippuria ja ½ tl timjamia. Ripottele päällimmäiseksi ½ dl hienoksi silputtua persiljaa. 

 

Avokadotahna: 

1. Leikkaa avokado kahtia, poista siemen ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista 1 rkl limemehua avokadon päälle, jotta avokadon väri ei tummuisi. 

2. Silppua 1 rkl punasipulia hienoksi ja sekoita punasipuli ja 1 prk ranskankermaa. Sekoita avokado ranskankerman ja punasipulin sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

 Haluatko tehdä arjestasi helpomman ja monipuolisemman? Voit saada tämän ja monta muuta reseptiä tarvittavine raaka-aineineen suoraan kotiovellesi tuotuna! Helpompi arki on vain klikkauksen päässä: kotikokki.net/ruokakassi.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Chilillä ja timjamilla maustettua possunfileetä kuorrutetun parsakaalin kera
  • 0 0 Quesadillat salaatin kera
  • 1 1 Linssikeitto chilillä ja korianterilla
  • 0 0 Ponzua chilillä ja inkiväärillä
  • 2 1 Haudutettua lohta ja tillikastiketta
  • 3 1 Kurpitsasosekeitto ja lohta

Kommentit

Mr.Ruokakassi
Avokadossa ja lohessa on molemmissa runsaasti hyviä rasvoja.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään