Ankanrintaa a'la chez mois

Raaka-aineet

2 kpl tuoretta ankanrintafilettä
1 tl karkeaa suolaa
3 kierrosta pippuria myllystä
1 kpl salottisipuli
300 g tummanpunaisia tuoreita luumuja, kivet postettu
40 g demerara - sokeria
0,5 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl suolatonta voita

Jaa resepti

Ohje

Viillä ankanrintojen nahkapuolelle ristiviillot noin 1,5 sentin välein. Kuumenna paksupohjainen valurautapannu tai -pata kuumaksi ja laita rintapalat kuivalle pannulle nahkapuoli alaspäin. Pannun tai padan päälle kannattaa laittaa kansi sillä nahasta irtoaa todella paljon rasvaa, mikä räiskyy ympäristöön – suttaa paikat ja voi aiheuttaa pikku palovammojakin.

Paista paloja pannulla 3-4 minuuttia ja käännä rintapalat varovasti. Anna lihapuolen ruskistua pari minuuttia, nosta rintapalat uunipellille nahkapuoli ylös ja laita noin 180-asteiseen uuniin 12 minuutiksi. Kun 12 minuuttia on kulunut mausta rintapalat kauttaaltaan suolalla ja pippurilla ja kääri alumiinifolioon vetäytymään.

Jos haluat ankanrintasi pienemmällä rasvalla laita rintapalat kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja laita pannu lämpiäämään kunnes rasvan paksuus on haluttu. Käännä lihapuoli pannuun päin, paista 2 minuuttia ja laita 180-asteiseen uuniin 9 minuutiksi - nahkapuoli ylöspäin...

Heti kun rintapalat on laitettu uuniin aloita kastikkeen valmistus:

Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota salottisipulia pari minuuttia. Lisää puolitetut luumut ja sokeri ja keitä sekoittaen muutama minuutti kunnes tuloksena on ”siirappimainen” kastikepohja. Lisää punaviini ja lihaliemi ja keitä kastiketta kokoon silloin-tällöin sekoittaen kunnes se on sopivan sakeaa.

Ota kattila pois liedeltä ja vispaa vielä voinokare joukkoon.

Ota rintapalat pois foliopaketista ja kaada folioon kerääntynyt neste kastikkeen joukkon ja leikkaa rintapaloista vinoittain noin puolen sentin paksuisia siivuja ja aseta viuhkaksi lautaselle ja lusikoi kastiketta päälle. Rintapalojen tulee olla sisältä punertavia jolloin mehukkuus on taattu.

Tarjoa ankanrinta itse tehdyn pastan tai täyteläisen perunamuusin kanssa.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Punainen Pesto a'la Taskuvenus
  • 7 13 Ankanrintaa hyvässä seurassa
  • 6 16 Chimichurri a'la Taskuvenus
  • 12 10 Ankanrintaa ja appelsiinikastiketta
  • 4 3 Possua Béarnaise-kastikkeella a'la Taskuvenus
  • 1 0 Kanapasta a'la Champion

Kommentit

ChezMois
Helppoa gourmeeta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään