3 257
3 257

Pestoinen pinaattisikapasta

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 rkl öljyä
200 g sikaa
2 dl luomufarfallepastaa
vettä
1 nyrkillinen pakastekasviksia, esim. herneitä, pikkuporkkanoita ja palkoja
3 könttiä pakastepinaattia
2 rkl pestoa
1 kpl kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Valmista tavaraa syntyy tällä ohjeella yksi miesannos tai kaksi tosisöpöä tyttöannosta.

Lurauta kattilaan kylmää vettä, ja lämmitä kiehuvaksi. Älä käytä kuumaa hanavettä, senkin laiska sontiainen. Hanasta tulevaan kuumaan veteen liukenee putkista kaikkea vähemmän miellyttävää.

Heitä kiehuvaan veteen pinaatti, kasvikset ja luomufarfallepasta, kokojyvätavaraa. Pakastepinaatti on yleensä kätevissä könteissä, laita kolme könttiä. Voit käyttää mainitun luomupastan sijaan myös tavallista Pirkan vaaleaa mössöpastaa, jos olet kyllästynyt elämääsi eikä mikään enää kiinnosta.

Lurauta paistinpannulle lusikallinen ruokaöljyä ja väännä levy niin kuumalle kuin hellasta irtoaa. Lämpenemistä odotellessa ota jääkaapista pala sikaa, jonka nimi oli mielellään Pellervo tai Teppo. Iske sika leikkuulaudalle ja silppua se kuutioiksi karjuen kuin viikinki. Pienet sikauutiot on parempia, koska jäähtyvät lautasella nopeammin ja ei leuka väsy jauhaessa. Visko sikakuutiot pannuun ja paista kivan ruskeiksi.

Nappaa välillä haarukalla kattilasta yksi pastakikkare suuhusi, ja seuraa näin kypsyysastetta. Itse tykkään pastastani aavistuksen al dentenä, mutta hampaaton kokkihan voi toki keittää pastan pehmeäksi kuin koomapotilaan pippeli. 

Kun pasta on mielestäsi sopivan kypsää, hyräile Suvivirttä ja valuta kattilasta vesi pois. Varovaisesti, muista että seassa on myös pinaattia, jota ei suinkaan ole tarkoitus huuhtoa pois. Ota kattila pois lämmöltä, sekoita pastan sekaan yksi kananmuna, pesto ja sikakuutiot. Hämmennä kuin hevonen bordellissa.

Ruoka on valmista nautittavaksi! Ehanaa! Kauho komeus lautaselle ja tunne hetki onnellisuutta siitä, ettet asu kehitysmaassa jossa syödään etupäässä hiekkaa ja risuja. Edessäsi lepää annos, joka maistuu kerrassaan hyvältä, eikä ravintoarvotkaan ole ihan päin helvettiä.

Lusikoi ruoka naamariisi ja naura iloisesti. Hoh hoh!

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Pestoinen Kuningas - Kukko
  • 1 1 Broileri riisi laatikko (opiskelijan)
  • 2 0 Kanapestopasta - nopea tehdä
  • 7 0 Pestoinen tomaattipiiras
  • 1 0 Herkullinen AurajuustoSeiKastike
  • 3 2 Kasvislaatikko

Kommentit

Deci
Helppo, hyvä ja vihreä pasta.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään