"Fish and Chips" muurikalla

Reseptiä katsottu 8 498 kertaa
2 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n.300 g tuoretta kalaa fileenä (pakastekalakin käy)
4-5 perunoita
öljyä
suolaa, sitruunapippuria (rosmariiniä)
frittitaikina:
1 muna
1 valkuainen
1 dl vichyä (vesikin käy)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl öljyä
1 tl suolaa

Ohjeet

Leikkaa perunat 8 osaan (vene malliin). Jos haluat jättää kuoren pese huolellisesti, tai tee ne "ranskanperuna" muotoon. Paloittele kalat haarukkapaloiksi. Kaada reiluhkosti öljyä muurikalle kuumenemaan ja paista perunat kypsiksi. Siirrä muurikan reunoille, jotta pysyvät lämpiminä. Lisää kalanpalat ja mausta ne suolalla, paista kypsiksi. Yhdistä kalat ja perunat. Ripottele suolaa, sitruunapippuria (ja rosmariiniä).

Tämä oli aika pelkistetty, mutta jos haluat hienomman, tee fritti taikina.

Vatkaa muna rikki. Vatkaa valkuainen toisessa astiassa kovaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki aineet keskenään, valkuaisvaahto viimeiseksi. Kuivaa kalan palat ja kaada ne taikinaan. Paista öljyssä. Valuta enin rasva talouspaperin päällä. Ja sitten syömään.

Öljyä ei todellakaan tarvita välttämättä kovin paljoa, kuvasta saa käsityksen määrästä. Muista, mitä ohuemmiksi leikkaat perunat, sen nopeammin ne kypsyvät.

Helppo tehdä kotona, muurikalla, veneellä (tietenkin rannalla).

Lisänä maistuu joku johon voi dipata, esim. Pikamajoneesit (on ohje), tai joku kermaviilikastike (ohjeita löytyy). Tai kuvassa oleva: kermaviili, 2-3 puristettu valkosipulinkynttä, sitruunamehua, sitruunapippuria, suolaa.


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.