2 381
2 381

KookokosPuolukkaMousseKakku

yli 24 h

Raaka-aineet

6=2,7 dl munaa
2,7 dl vehnäjauho
2,7 dl sokeri
1 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
täyte 1:
4-6 liivatetta
0,2-0,3 kg puolukkaa
1.5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
3rkl sitr./limetinmehua
täyte 2:
4-6 liivatetta
2 dl kookoskermaa
200gr maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
päällys:
2 dl kuohukermaa
sokerimassaa

Jaa resepti

Ohje

Tee ensin kakkupohja: mittaa yleiskoneeseen munat ja sokeri, vatkaa kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita hellästi tasaiseksi. Kaada taikina korppujauhotettuun laakeaan vuokaan ja paista ensin 200C, jotta saat värin pintaan, alenna lämpöä 175C ja paista kypsäksi n.30min. Ota kakku uunista, kippaa lautaselle ja jäähdytä.

Täyte1: liota liivatteita vedessä 5min., survo puolukat ja mausta tomusokerilla. Kiehauta sitr.mehu ja liota liivatteet joukkoon. Kaada seos survottujen puolukoiden joukkoon ja lisää vaahdotettu kerma. Leikkaa kakku puoliksi ja nosta eka levy vuokaan. Kaada täyte 1 päälle ja laita toinen kakkulevy siihen päälle. Nosta kylmään.

Täyte 2: Liota liivatteet, notkista tuorejuusto. Sekoita joukkoon tomusokeri+1.5 dl kookoskermaa. Kiehauta loppu kookoskermasta ja liota siihen liivatteet. Sekoita seos ohuen nauhana tuorejuustoon. Vaahdota kerma ja nostele se kookosmousseen. Ota kakku kylmästä ja lisää kookosmousse kakun päälle- Peitä muovikelmulla ja laita takaisin kylmään.

Vaahdota kerma ja sivele vaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pehmitä sokerimassaa käsiesi välissä ja kauli kakunkokoinen pala. Pyöräytä kaulimen päälle ja nosta kakun päälle.

Samankaltaisia reseptejä

  • 13 15 Mansikka-juustokakku / Strawberry Cheese Cake
  • 9 2 Kääretorttu
  • 0 7 Sitruuna-lime-karamellijäädyke
  • 1 4 Omena-suklaakakku
  • 6 0 Mamban vyölaukkukakku
  • 11 8 YO-kakku ylioppilaalle

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään