Suklaakakku

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

125 g voita
1 dl rypsiöljyä
2 dl sokeria
2 dl muscovado- tai täysruokosokeria
1 tl vaniljauutetta
100 g pirkka reilun kaupan tummaa suklaata
3,3 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl soodaa
2,7 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa sekaan munat ja vaniljauute.
  2. Sekoita voi-sokerivaahtoon sulatettu ja jäähtynyt suklaa, älä vatkaa liikaa.
  3. Sekoita sooda jauhoihin. Lisää jauhot lusikka kerrallaan yhä aikaa vesitilkkojen kanssa koko ajan sekoittaen. Taikinasta tulee erittäin löysää, lähes lettutaikinaa muistuttavaa.
  4. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 13x23cm suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada taikina vuokaan.
Myös 22cm pyöreä vuoka käy. Aseta tällöin leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja kiinnitä reunus samalla paperia pohjalla pidellen jotta paperi ei jää liian kireälle. Paista ensin 190°C:ssa 30min ja alenna uunin lämpötila 160°C:een ja paista vielä 15min. Kakun kuuluu jäädä sisältä vähän tahmaiseksi, eli kun kokeilee kakun kypsyyttä niin tikku tai veitsi ei jää puhtaaksi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

guimauve
Alkuperäinen ohje on Nigellan Dense Chocolate Loaf Cake kirjasta How to Be a Domestic Goddess, olen muunnellut sitä vain hitusen. Kakusta tulee hyvin kostea ja sen kuuluu jäädä keskeltä hiukan raa'an oloiseksi. Mehevyytensä takia kakku laskee keskeltä jäähtyessään. Tämä on niitä kakkuja jotka paranevat kylmäsäilytyksessä, vaikkakin harvoin tätä kovin kauaa ehtii säilyttämään. Halutessaan kakkuun voi lisätä pari ruokalusikkaa konjakkia, rommia, Grand Marnier -likööriä tms (jätä saman verran vettä pois).

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään