Jorma's Final Fantasy

30 - 60 min

Raaka-aineet

3-3,5 dl basmatiriisiä
450 g kanan filee-suikaleita (naturel paras, mutta marinoitukin käy)
1/2 rasiaa tuoreita herkkusieniä
1 yksikyntinen valkosipuli
1-2 kpl punasipulia
1 rasia kirskikkatomaatteja
2 prk maustettuja kermoja (eri maut ok, esim. 3 juustoa & mustapekka)
öljyä
currya, broilerimaustetta & pippuria
paprikajauhetta & chilimausteseosta
loraus soijakastiketta
juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

1. Laita riisit kiehumaan ja voitele vuoka, uuni lämpiämään 200 asteeseen, viipaloi herkkusienet, pistä tomaatit puolikkaiksi ja punasipulit puolirenkaiksi, silppua valkosipuli (ihan pieneksi), ja kappas! Olet tehnyt esivalmistelut!

2. Ruskista broilerisuikaleet öljytilkassa ja lisää sitten herkkusienet, hetken pyöiteltyäsi lisää myös valkosipuli, curry ja broilerimauste (sopivasti)

3. Tee pannun keskelle tilaa, johon lorautat öljyä. Pyörittele paprikajauhetta ja chilimausteseosta öljyssä että saat sellasen kivan öljymaustehässäkän aikaiseksi, ja sitten sekoitat sen pannulla oleviin tuotteisiin. Lorauta perään tilkka soijakastiketta.

4. Hetken haisteltuasi taivaallisia tuoksuja hämmentelyn lomassa, heitä pannulle punasipulirenkaat ja tomaatinpuolikkaat ja lorauta perään vähän soijakastiketta ja mustapippurirouhetta. Hämmentele ja anna hautua miedolla lämmöllä (nelosella).

5. Riisit on varmaan tässä kohtaa jo valmiita (niiden ei tarvi ihan mössöksi asti kiehua, kato paketista keittoaika) Levitä riisit vuuan pohjalle, ja voitele koko komeus haluamallasi maustetulla kermalla (itse käytin kolmen juuston kermaa tässä mutta aion kokeilla myös kookos-lime kermaa)

6. Kun kanapaistos on valmis (sipulit ja tomaatit pehmenny), lado koko komeus riisien päälle ja voitele vielä valitsemallasi kermalla (voi olla samaa kuin riisissä käytetty, itse kokeilin mustapekkaa)

7. Ripottele päälle juustoraastetta, ihastele ja huokaile hetki, ja tyrkkää uuniin. 30 minuuttia 200 asteessa keskitasolla riittänee. Anna vetäytyä 5-10 min ennen tarjoilua. Nautitaan hyvässä seurassa hyvällä mielellä.

 

Ruokailun taustamusiikiksi tämä soimaan http://www.youtube.com/watch?v=MCCNpCM51t4&feature=related

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Broileri-risotto, perusohje
  • 12 4 Panini
  • 0 0 Keittiötaikaa kanakastike
  • 1 0 Kanakeitto
  • 0 0 Tulinen wokkihässäkkä
  • 4 0 Paneroitu kana ilman korppujauhoja

Kommentit

Panzelord
Annoksen nimeä yritettiin keksiä aluksi kertomalla mitä tulee ensimmäisen haarukallisen jälkeen mieleen, ehdotuksien joukossa oli mm. "Buddha tulee uskoon", "Enkelit Hyökkää Nirvanaan", "Ruoka", "Luostarin pahe", nimi vakiintui epävirallisen facebookissa pidettävän nimikipailun myötä. Allekirjoittanut on myös kyseisen nimen omaavan pelisarjan pitkäaikainen fani ;) Annos täyttää 4 ison miehen mahan, tai ruokkii 6 vähemmän nälkäistä

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään