5 636
5 636

Vadelma-suklaakakku

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pohja
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g vadelmia
+1 dl sokeria vadelmiin
jos haluat pehmeänä pysyvän kuorrutuksen (kuva)
150 g valkosuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
100 g taloussuklaata
jos haluat kovettuvan kuorrutuksen
300 g valkosuklaata
2 rkl kermaa
100 g taloussuklaata
lisäksi molempiin kuorrutusvaihtoehtoihin
punaista elintarvikeväriä
marsipaanikoristeita

Jaa resepti

Ohje

1. Voitele ja korppujauhota irtoreunainen kakkuvuoka.

2. Sulata voi, ja laita se jäähtymään esim. kahvikuppiin. Laita kahvikuppi jääkaappiin jäähtymään.

3. Sulata 200g taloussuklaata vesihauteessa. Vesihaude tehdään niin, että laitetaan pieneen kattilaan n. puolet vettä kiehumaan. Pienen kattilan päälle asetetaan joko vähän suurempi kattila tai jokin muu vähän suurempi metallinen kippo. Tähän metalliseen kippoon/kattilaan laitetaan suklaa. Alla oleva vesi lämmittää kipon/kattilan ja suklaa sulaa, muttei pala pohjaan. Suklaata täytyy silti kokoajan sekoittaa, jotta siitä tulee tasaista.

4. Yhdistä voi taloussuklaaseen ja sekoita huolellisesti ja pitkään. Rasva tekee suklaasta "epätasaisen klöntin", mutta kun sitä sekoittaa huolella, siitä tulee tasaista, vähän paksumpaa massaa. Laita se jääkaappiin jäähtymään.

5. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää siihen suklaa-rasvaseos hiljalleen vatkaten.

6. Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muuhun taikinaan, vatkaa varovasti tasaiseksi taikinaksi.

7. Muussaa vadelmat esim. sauvasekoittimella. Lisää muussaamisen yhteydessä n. 1 dl vettä vadelmiin, tarvittaessa enemmän. Vadelmamuusista pitää tulla sopivan juoksevaa, yhtä paksua kuin pirtelöstä. Sekoita vadelmiin 1 dl sokeria huolellisesti.

8. Sekoita vadelmat taikinaan huolellisesti ja kaada vadelma-suklaataikina irtoreunaiseen vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.

KUORRUTUS (PEHMEÄ VAIHTOEHTO):

Tee tämän ohjeen mukaan, jos haluat kuorrutteen jäävän pehmeäksi. Jos haluat kovettuvan kuorrutuksen, älä tee kuorrutusta näiden ohjeiden mukaan, vaan kovettuvan kuorrutuksen ohjeiden mukaan. Katso myöskin tarveaineista huoellisesti se määrä, mitä pehmeän vaihtoehdon kohdalla sanotaan.

9. Kuumenna kerma kattilassa (älä kiehauta) ja laita se esim. kahvikuppiin jäähtymään.

10. Sulata ohut siivu voita mikrossa.

11. Sulata valkosuklaa vesihauteessa kohdan 3. ohjeen mukaisesti, ja sekoita siihen kerma sekä ruokalusikallinen voita. Sekoita niin kauan, että seoksesta tulee tasaista. Lisää elintarvikeväriä n. teelusikallinen kerrallaan seokseen niin kauan, että se on haluamaasi punaista sävyä. Kaada seos vuokaan jäähtyneen kakun päälle. Nosta vuoka pakastimeen.

12. Sulata tumma suklaa vesihauteessa kohdan 3. ohjeiden mukaisesti ja valuta se ohuina nauhoina kuvan mukaisesti vaaleanpunaisen kuorrutteen päälle. Jos vaaleanpunainen kuorrute ei ole lähes kokonaan jähmettynyt, suklaat vain sekoittuvat keskenään ja lopputuloksesta tulee ruma.

 

KUORRUTUS (KOVETTUVA VAIHTOEHTO):

Tämä kuorrutus kovettuu, joten katso tarveaineiden määrä kohdasta "jos haluat kovettuvan kuorrutuksen".

9. Sulata ohut siivu voita mikrossa.

10. Sulata valkosuklaa vesihauteessa kohdan 3. ohjeen mukaisesti, ja sekoita siihen voi. Sekoita sitä niin kauan, että kuorrutuksesta tulee tasaista. Lisää elintarvikeväriä n. teelusikallinen kerrallaan seokseen niin kauan, että se on haluamaasi punaista sävyä. Kaada seos vuokaan jäähtyneen kakun päälle. Nosta vuoka pakastimeen

11. Sulata tumma suklaa vesihauteessa kohdan 3 ohjeiden mukasesti ja valuta se ohuina nauhoina kuvan mukaisesti vaaleanpunaisen kuorrutteen päälle. Vaaleanpunaisen kuorrutteen tulee olla pinnalta jo aika kovettunut.

Lopuksi lisää kuorrutteeseen marssipaanikoristeet, teit sitten kumman kuorrutusvaihtoehdon mukaisesti.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Kolmen suklaan kakku
  • 2 3 Vadelma- Suklaakakku
  • 3 6 NalleKakku
  • 1 0 Mokkatäytekakku
  • 4 3 Jouluinen rusina-suklaakakku (4.12.08)
  • 15 3 Törkeän hyvä Mariannekakku

Kommentit

Resepti on muunneltu versio käyttäjän mari76 reseptistä "suussa sulava suklaakakku". Alkuperäinen resepti on ruokamaailmasta, tässä siitä vähän muunneltu versio ei niin täyteläisen suklaisesta pitäville. Reseptin perusmaut ovat kuitenkin kohdallaan. Kakun tekoon menee aikaa noin puolisentoista tuntia, mutta koska sitä ei voi valita, laitoin ajaksi 2 tuntia.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään