Vadelmainensuklaakakku

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
100 g fazerin sinistä rouhittuna
täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk sunnuntain vanilja rahkavalmistetta
1 ps pirkka pakastevadelmia
vuoan voiteluun:
1 rkl voita
0,5 dl korppujauhoja
koristeluun:
1 rkl tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Pohja:

Vaahdota munat & sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat raaka-aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon & lisää suklaarouhe. Sekoita varovaisesti tasaiseksi. Voitele tasapohjainen vuoka, ja jauhota korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan & paista 175 °C:n lämpötilassa n. 35-40 minuuttia.

Täyte:

Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi & lisää purkillinen vanilja rahkavalmistetta. Sekoita kunnolla & laita jääkaappiin odottamaan. Laita vadelmat pieneen kattilaan & lisää puoli lasillista vettä. Kiehauta vadelmia n. 3-5 minuuttia pienellä lämmöllä. Kun vadelmat ovat kiehuneet tarpeeksi, niin siivilöi vadelmat & ota neste talteen. Laita vadelmat takaisin kattilaan & täytä isompi kattila kylmällä vedellä ja laita pieni kattila sinne jäähtymään pariksi minuutiksi.

Viimeistelyohje:

Kun kakku on valmis, niin anna sen jäähtyä vähintään tunti, jotta sen kumoamisesta tulisi helpompaa. Kun kakku on jäähtynyt tarpeeksi kumoa se lautaselle & leikkaa puoliksi sahalaitaisella veitsellä. Kostuta kakun ala- & ylä-osa vadelmien kiehauttamisesta jääneellä nesteellä, muista lisätä nesteeseen vähintään 3½ rkl sokeria, jottei siitä tulisi niin happamaa. Kun olet kostuttanut kakun ala-osan, niin laita sen päälle vaniljarahkakermavaahtosekoitusta & vadelmia. Vadelmien päälle voi lisätä myös uuden kerroksen vaniljarahkakermavaahtosekoitusta. Kostuta vielä kakun ylä-osa & laita se kakun ala-osan päälle. Lopuksi voit varovaisesti koristella siivilän kanssa tomusokerilla.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Mansikka suklaahippu kakku
  • 3 0 Valkosuklaakakku vadelmakastikkeella
  • 4 2 Pepin pinkit leivokset
  • 6 9 Muffiini
  • 3 0 Helin gluteeniton suklaapiilo
  • 6 2 Vadelma-valkosuklaakakku (kahvikakku)

Kommentit

vadelmamarenki
Itse tein tämän kakun sydänvuokaan & onnistui mielestäni hyvin. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään