Helpot ja nopeat muffinsit

Reseptiä katsottu 24 027 kertaa
12 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl kaakaojauhetta

Ohjeet

Ota kolme samanlaista ja läpinäkyvää lasia. Riko yhteen niistä 2 kananmunaa. Kaada toiseen lasiin sokeria sen verran, että sokerin pinta on tasoissa kananmunanesteen kanssa. Kolmanteen lasiin myöskin saman verran jauhoja kuin mitä sokeria on, edelleenkin niin että kananmunien, sokerin ja vehnäjauhojen pinnat ovat tasoissa toistensa kanssa. 

Ota isompi kulho. Kaada sinne sokeri ja kananmunat. Vatkaa ne vaahdoksi. Huomaat seoksen olevan vaahtoa silloin kun se on vaaleaa, miltei valkoista. Sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot, leivinjauheet ja kaakaojauheet. Muista vatkata hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen! 

Kaavi taikina muffinsivuokiin. Itse laitoin jokaiseen vuokaan noin puoleenväliin taikinaa ja muffinseista tuli siltikin hyvän kokoisia. 

Paista muffinsit 200 asteessa keskitasolla n. 10 minuuttia :)

 

 

 

 

 

 


Kommentit

Anninreseptit
Tällä ohjeella muffinseista tulee ihania, kuohkeita ja ilmavia! Suosittelen :) Paistoaika on n. 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja saat valmistettua miltei varmasti nämä puolessa tunnissa. Nämä eivät varsinaisesti ole suklaamuffinseja, kaakaojauhe on lähinnä antamassa makua/väriä.