Tapaksia

15 - 30 min

Raaka-aineet

lämmin "salaatti"
1 pieni kesäkurpitsa
n. 1 prk grillattua paprikaa (öljyssä)
n. 1 prk aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä)
1-2 kynttä valkosipulia
rouhaisu mustapippuria
jotain yrttiäkin kannattaa laittaa
lämmin leipä 1
saaristolaisleipää
hunajaa
öljyä
vuohenjuustoa
lämmin leipä 2
paahtoleipää (ym. vaaleaa)
½ pussia tuoretta pinaattia
1 kynsi valkosipulia
rouhaisu mustapippuria
valkohomejuustoa
(öljyä)

Jaa resepti

Ohje

En keksinyt parempaakaan nimeä :D

Grillatun paprikan löytää samasta hyllystä aurinkokuivatun tomaatin kanssa. Jos jaksaa, voi toki itse kärventää öljyllä siveltyjä paprikalohkoja uunin grillivastuksella kunnes kuori on musta - kulhoon yms. kelmun alle "hikoilemaan" - kuoret lähtee helposti irti ja paprikassa on hyvä maku.

Lämmin "salaatti":

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Mäiskäise valkosipulin kynsi hieman rikki. Lorauta pannuun hieman öljyä (ak-tomaateista) ja paistele kesäkurpitsaa kunnes alkaa pehmetä, valkosipuli mukana niin antaa kivasti makua (voit toki silputa, mutta varo käräyttämästä, muuten maistuu kitkerälle!). Lisää sitten paprikaa ja aurinkokuivattua tomaattia (valutettuina toki) sen verran kuin haluat, vaikka koko purkki! Paistele kunnes kaikki on lämmintä, tarjoa lämpimänä.

Lämmin leipä 1

Viipaloi saaristolaisleivästä sopivan ohuita viipaleita. Sivele pintaan hieman öljyä ja hunajaa. Murusta pinnalle vuohenjuustoa. Lado leivinpaperille ja tyrkkää uuniin hetkeksi - 225 astetta - kunnes juusto vähän sulaa tai saa väriä. Tarjoa lämpimänä.

Lämmin leipä 2

Huuhtele pinaatti lävikössä, valuta kunnolla. Lorauta pannuun hieman öljyä ja nakkaa pinaatit perään. Murskaa mukaan valkosipulia ja rouhi vähän pippuria. Kuullota kunnes pinaatti on painunut kovasti kasaan ja vähän pehmennyt. Lusikoi paahtoleivälle (tai muulle leivälle), öljyä ei välttämättä tarvitse sillä pinaattiseoksessa sitä kuitenkin on. Viipaloi pinnalle vielä palanen valkohomejuustoa ja tyrkkää uuniin kunnes juusto sulaa ja leipä rapeutuu - 225 astetta. Tarjoa lämpimänä.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
"Oi mitä herkkuja!" - siskontytön lempifraasia lainatakseni :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään