SUSHI

Reseptiä katsottu 51 935 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 pkt (5arki) merileväarki eli nori
4 dl sushiriisiä tai puuroriisiä
5-6 rkl riisiviinietikkaa
lohta
10 g paprikaa
10 g avokaadoa
10-20 g kurkkua
1-2 tl seesamisiemenet
6 dl vettä
bambualusta
elmukelmua
wasabi
soijakastike

Ohjeet

SUSHIRIISIN VALMISTUS:

 

Huuhtele riisi kylmällä vedellä. Laita riisi iso kattilaan jossa on 6dl kylmää vettä. Keitä riisi kannen alla noin 10-15min Käännä sitten lämpö pois ja jätä levylle 10min. Yhdistä etikka riisin. Sekoita etikka riisin leikkavin liikkein, älä painele. Kun riisi on jäähtynyt voit aloittaa sushin muotoilemisen.

Aseta arkki merilevää kiiltävä puoli alaspäin bambualustalle.

Kostuta kädet kylmällä vedellä, jotta tahmea riisi ei takerru liiaksi käsiin. Annostele sushi riisiä tasaisesti merilevän päälle. Jätä noin 1cm yläreunasta tyhjäksi, jotta saat rullattua levyn kiinni. Kosttutamalla reunan vedellä, levy tarttuu kiinni.

California Rolls:

1 kourallinen sushiriisiä

1 kpl merileväarkkia

50g lohifilettä

1-2 tl sesaamisiemeniä

 

Valmistus:

Leikka lohi 1cm levyisiksi suikaleiksi. Levitä riisi kelmutettulle bambualustalle ohuesti. Jätä noin 1cm yläreunasta tyhjäksi. Ripottele rullan päälle sesaminsiemeniä. Käännä levy ylösalasin niin että riisi on alaspäin. Laita täytteet ja rulla matolla rullaksi. Leikkaa rulla siivuksi. Yhdestä arkista saa noin 6-8kpl Tarjoile soijan ja wasabin kanssa. 

 

Nigiri- Lohi Sushi:

sushi riisiä

ruodotonta lohta

wasabia

 

Valmistus:

Leikka lohesta 5-7 cm ja noin 3cm leveitä ohuita viipaleita. Muotoile riisistä kämmenen kupissa pieni suupalan kokoinen oikeamuotoinen riisipallo. Levitä pieni määrä wasabia riisipallon päälle tulevaan lohifileeseen. Muista että wasabi on tosi tulinen, eli tosi pieni määrä riisipallon päälle!!!! Aseta lohiviipale. 

 

Sushi-rolls:

1 kpl merileväarkki

1 kourallinen sushiriisiä

lohta ohuina viipaleina

paprikaa ohuina tikkuina

kurkkua ohuina tikkuina

avokaadoa ohuina tikkuina

 

Valmistus:

Levitä riisi leväarkille. Lado kurkku-, avokaado ja paprikatikut sekä lohiviipaleet päälle ja kääri rullalle.  Leikkaa tervällä veitsillä 8 palaksi. Tarjoile soijan ja wasabin kanssa.


Kommentit