Karppi Mustaherukka- suklaamutakakku

Reseptiä katsottu 3 533 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
pohja: karppi mutakakku (minun pöytälaatikossa on tämä ohje)
4 kpl valkuaisia
250 g maitorahkaa
2 rkl mustaherukkahilloa
makeutusjauhe maun mukaan ehkä noin 1 dl
1 prk vispikerma
väliin mustaherukkahilloa
5 kpl liivatetta+ mustaherukka mehua

Ohjeet

Kyseessä on siis karppajille sopiva kaakku. Pohjana on minun  pöytälaatikostani löytyvä karppi mutakakku ohje. Eli kun pohja on tehty, se jäähdytetään ainakin melkein viileäksi. Sitten laitetaan mustaherukka hilloa pohjan päälle. Tässä kakussa oli itse tehtyä hilloa, mutta eikö tuo lie kaupankin hillo asiansa  ajele. Ja jos pakkasessa lojuu mustaherukoita, joita ei tiedä minne niitä laittelisi niin niistähän voi tehdä survosta tai tehdä vaikka tosiaan sen hillon ihan itse. 

Sitten täytteeseen. Vatkaa valkuaiset, sitten vispikerma. Lisää vispikermaan maitorahka, mustaherukkahillo, makeutusjauhe ja lopuksi varovasti valkuaiset. Sitten liotetut ja kuumaan mehuun liuotetut liivatteet täytteeseen ja täyte pohjan ja hillon päälle. 

Jääkaapissa jähmettymiseen ei mennyt kuin ehkä tunti tai pari aikaa. Ei siis tarvitse koko päivää odotella. Kakkuunhan olisi voinut laittaa vaikka tuorejuustoa tms, mutta tämä oli tällainen versio niistä, mitä kaapissä oli. Ja hyvää oli niin karppaajien, kuin normi syömärien mielestä. Suosittelen ehdotttomasti!

Koristelu on kuvassa vähä köyhä, mutta esim mustaherukoita ihan tuoreina jos kesäaikaan tekee olisi loistavia koristeita. 


Kommentit

Jessica
Mielettömän hyvä kakku! ihana rakenne kokonaisuudessaan makua tietenkään väheksymättä! :)