Sotkun munkit Äijille

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

5 dl vettä
100 g hienoa sokeria
100 g margariinia
15 g suolaa
1 kpl kananmuna
50 g hiivaa
n.1 kg vehnäjauhoja
2 L kasvisöljyä paistamiseen
vadelma hilloa

Jaa resepti

Ohje

Ohje on 75v. Sotilaskodin. Joten hieno meillä käytetty ohje. Sotilaat saavat maistaa kovan työn vastapainoksi makeaa munkkia :)  Recpectiä Sotilaskodin henkilkunnalle!!

Eli: Minun ohje on neljännes tai viidennes oikeasta ohjeesta. Tästä tulee noin 30 munkkia.

Sekoitetaan lämpimään veteen sokeri, suola, munat ja hiiva. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivataan sulatettu margariini taikinaan. Vaivataan taikinaa, että se irtoaa käsistä ja kulhon reunasta. Nostata taikina.

Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. Jos kohotat liikaa, ne menevät paistettaessa kuopalle. Ennen paistoa painetaan lapsille tarkoitetulla Panadol-ruiskulla hilloa sisään n. 5ml. Ruiskun päästä pitää leikata kärki ennen hilloimua ja munkkiin työntöä. Vedetään taikinaa päälle että hillo pysyy sisässä..

Kuumenna kasviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pala valkoista leipää. Öljy on sopivan kuumaa kun leipäpala ruskistuu kauniiksi. Liian kuumaa öljy alkaa savuta.Upota öljyyn 3-4 munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä niitä reikäkauhalla. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan ja kierittele valumisen jälkeen sokerissa.

HOX!! Sisällä oleva hillo on pitkään niin kuuma että kitalakinahkan saa kyllä uusittua, jos minuutin päästä valmistamisesta haukata paukauttaa!!

Kylmää maitoa ja munkkeja!! Naaamiiii. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Äijienruokaa
Suupielet sokerissa on kivempi lähtä lenkille.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään