Kotikutoinen Shusi

Reseptiä katsottu 2 885 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2 dl riisiä
3 nori levä levyä
4 rkl riisi tai omena etikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
6 dl vettä
whasapi tahnaa tai jotain muuta piparjuuritahnaa
100 gr savulohta tai muuta savustettua kalaa
1 avokado
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 dl soijakastiketta

Ohjeet

1-  Riisin keitto melkein oikeaoppisesti shusiin:

Laita riisi kattilaan ja lisää 6dl vettä aseta kansi päälle ja anna kiehua täsmälleen 15 minuuttia, poista liedeltä mutta älä avaa kattilan kantta. Anna riisin levätä näin 15 minuuttia. Riisin levätessä kiehauta etikka, sokeri ja suola pienessä kasarissa niin että sokeri ja suola liukenevat. Kumoa riisi laakealle vadille tai tarjottimelle ja sekoita jäähtynyt sokerietikka neste riisiin lusikalla ja samalla leyhyttele vaikka lehdellä riisin yllä että se jäähtyisi nopeasti ja tulisi vähän tahmeaksi.

2- Laita pöydälle tanakka leivinpaperi ja aseta sen päälle Norilevä levy kiiltävä puoli alaspäin ja niin että kapeat viivamaiset kuviot levyssä ovat rullaus suuntaan. Asettele riisi levylle ohueksi kerrokseksi sormia apuna käyttäen norilevyn päälle. Kostuta sormia välillä niin levitys käy helpommin. Jätä levyn loppupäästä parin, kolmen sentin reuna tyhjäksi.

3- Tee pieni vana riisiin levyn alussa ja laita siihen sormella vähän wasapi tahnaa ja sen päälle suikaleiksi leikattuja kalan paloja ja niiden eteen esimerkiksi avokadon suikaleita samoin porkkana ja tai kesäkurpitsa suikaleita. Kaikki siis ihan lähekkäin, vieri viereen. Rullaa levy tiukaksi rullaksi paperia avuksi käyttäen. Kostuta riisitön reuna ja  rulla sen päälle näin se liimaantuu kiinni.

4- Aseta shusi rulla leikkulaudan päälle ja terävällä veitsellä leikkaa noin 3-4 sentin levyisiä paloja. Kostuta veistä välillä jos leikkaaminen on hankalaa.

Laita soijakastiketta pieneen astiaan johon jokainen voi kastaa shusinsa. Voit myös laittaa toiseen astiaan soijakastiketta johon on sekoitettu muutama tippa wasapitahnaa.

Wasapitahna on aika voimakasta ja polttaa kuin chili, käytä vain vähän.

Minä pehmennän mikrossa vähän vihannessuikaleita.


Kommentit

Kodin hengetär

Pullantuoksuisia reseptejä ruoanlaitosta ja leipomisesta nauttivalle.