Maijan helpot cocktailpalat

Reseptiä katsottu 12 512 kertaa
Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
lehtitaikinalevyjä
siemenettömiä viinirypäleitä
tuorejuustoa (oman maun mukaan)
(unikonsiemeniä tai seesaminsiemeniä)
voiteluun
kananmuna

Ohjeet

Sulata lehtitaikinalevyt jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Yhdestä lehtitaikinalevypaketista (levyjä 8kpl) tulee 64kpl cocktailpaloja ja saman verran saa varata viinirypäleitä. Tuorejuustoa menee 64kpl:een satsiin 100-150g.

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kauli lehtitaikinalevyä hieman leveämmäksi. Jaa taikinalevy kahdeksaan osaan; ensin pituussuunnassa kahtia ja sitten kumpikin puolisko neljään yhtä suureen osaan.
  3. Nostele palaset leivinpaperin päälle pellille (pellille mahtuu noin 16 palasta) ja voitele palat rikotulla kananmunalla. Ripottele päälle unikonsiemeniä tai seesaminsiemeniä. Paista noin 8-10min kunnes palaset ovat kohonneet ja pinta on saanut nätin värin.
  4. Halkaise hieman jäähtyneet palaset sahalaitaisella veitsellä melkein puoliksi (ei varmaan niin väliä mutta kivempi, että "kansi" pysyy menossa mukana!), sipaise väliin tuorejuustoa ja laita tuorejuuston päälle viinirypäle. Paina varovasti kiinni.

Säilyvät ihan hyvin jääkaapissa muutaman päivän jos jostain ihmeen syystä jää syömättä. Meidän perheessä joka juhlan "juttu" ja meillä näitä cocktailpaloja tehdään Crème Bonjour valkosipuli ja aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoilla. :)


Kommentit

nictia
Nimesin ohjeen yläasteen kotitalousopettajani mukaan, jonka tunnilla näitä tein ihan ensimmäisen kerran. Vielä on hyvä vinkki nopeisiin tarjoiltaviin tallessa vaikka yläasteelta pääsin jo 2003. :)