20 060
20 060

French Toast täytettynä

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

täyte - esimerkki:
hitaasti haudutettua kanaa
sipulia
valkosipulia
tuoretta chiliä
raastettua cheddar - juustoa
toast:
ehdottomasti tuoretta paahtoleipää
kananmunia
kermaa tai maitoa
uppopaistaminen:
ruokaÖljyÄ

Jaa resepti

Ohje

Tämä on yksinkertainen ja hyvin helppo ohje jota voi muunnella ihan oman makunsa mukaan - Tähän sopii sitten melkein mikä tahansa, kunhan se ei ole liian kosteaa, mutta jo kypsennettyä, koska uppopaistaminen ei tässä tapauksessa kypsennä täytettä.

Valmista täyte. Henkilökohtaisesti käytän juustoa paljon, koska se mielestäni sitoo täytettä kivasti, mutta rakastan myös juustoja. Täytteen raaka -  aineiden tulisi olla pienikuutioisia, koska silloin täytettä helpompi käsitellä ja annostella. Itse kuulotin sipulin ja valkosipuli voissa. Sitten lisäsin hienoksi kuutioidun kanan ja hienonnetun chilin. Sitten seos kulhoon hiukan jäähtynmään. Sitten raastoin juuston ja lisäsin todella runsaalla kädellä, vaikka lopputuloksessa ajattelin, että juustoa olisi voinut olla vieläkin enemmän, mutta makuasia sekin.

Riko kananmuna(-t) (1 kpl annosta kohden = 2 paahtoleipäsiivua) ja vatkaa kerman tai maidon kanssa rikki. Nestettä saa olla 1,5 rkl / kananmuna.

Paistorasva kuumenemaan. Itse käytän 1,2l teräskasaria ja johon tulee ½l öljyä. Näin myös paistamiselle jää tilaa (annos kerrallaan). 

Kanttaa paahtoleipäsiivut. Voitele siivujen reunat n. ½cm leveydeltä kananmunaseoksella. Aseta täytettä keskelle haluamasi määrä, mutta maximissaan niin paljon, että leivät menevät ja pysyvät kiinni. Ota toinen siivu ja ja laita päälle niin, että leipien kananmunaiset reunat tulevat toisiaan vasten. Painele reunat hyvin yhteen ihan kunnolla litistäen. Kun rasva on paistokuumaa, niin kasta vasta sitten paatoleipätasku kauttaaltaan kananmunaseoksessa ja laita rasvaan kiehumaan. Kun ensimmäinen puoli on kauniin ruskea, käännä leipä ja paista toinenkin puoli rapeaksi.

Ota kakkuritilälle ja paista seuraava jne. Tarjoile esim. salaattien kanssa lounaaksi, iltapalaksi, välipalaksi tai ota retkelle evääksi... Mahdollisuuksia on monia.

Nämä tekevät varmasti kauppansa...

 

Hyvää Ruokahalua!

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
French Toast ja sen monet mahdollisuudet...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään