Toast Skagen

Reseptiä katsottu 16 849 kertaa
4 annosta | Valmistusaika 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4 paahtoleipää
n.200 g katkarapuja
½-1 dl sitruunamajoneesia
½ prk smetanaa
runsaasti tillisilppua
1-2 rkl sipulia silputtuna
mustapippuria myllystä
merileväkaviaaria
sitruunansiivuja
salaatinlehtiä

Ohjeet

Laita katkaravut sulamaan siivilään. Tee majoneesi tai käytä valmista. Ota muutama isompi katkarapu erikseen koristeeksi. Purista vielä ravuista ylimääräinen neste pois ja leikkaa ne silpuksi. Silppua sipulia mahdollisimman pieneksi silpuksi, lisää rapusilpun joukkoon. Silppua tilliä reippaasti joukkoon. Sekoita puoli purkillista smetanaa ja puoli desiä majoneesia rapuihin. Lisää majoneesia sen mukaan millaisen koostumuksen haluat. Kierrä myllystä pari kierrosta pippuria, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan mielellään noin tunniksi. Tarkista maku. En laittanut suolaa, mutta jos joku haluaa, siitä vaan.

Paahda leivät. Leikkaa reunat pois. Voitele leipäviipaleet jollain levitteellä tai majoneesilla. Jaa katkarapuseos leiville. Laita päälle koristeeksi merilevä kaviaaria, parit katkaravut ja sitruunansiivut. Salaatinlehdet laitinkin vaihteeksi leipien alle.

Tarkoitus oli tehdä kaksi leipää, niistä olisikin tullut komeat, mutta kun naapurit tulivat kylään, tein heillekin ja hyvinhän tuo riitti neljällekin.

Eihän tämä nyt ihan Skagen ole, mutta riittävän lähellä.


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.