Lihapullakastin&Muusin Uusi Elämä ;)

Reseptiä katsottu 3 706 kertaa
3 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
n.6 dl muusia (edellispäivästä jäänyt)
0,5-1 dl maitoa muusin notkistamiseen
6 kpl lihapullia ruskeassa kastikkeessa (edellispäivästä jäänyt)
vettä soosin notkistamiseen
rasvaa vuoan voiteluun
n.1 dl juustoraastetta (tai maun mukaan)

Ohjeet

Notkista muusi niin että se ei ole velliä muttei myöskään hirveän tönkköä- maitomäärä riippuu millaisen muusin olet tehnyt. Voit myös käyttää valmis-pussimuuseja jos lihapullasoosisi on maukas.

Lisää lihapullakastikkeeseen vettä niin että se on sopivaa koostumukseltaan- huomioi että tässä ohjeessa muusini sekä soosini olivat kylmiä. Jos soosi on aiemmin jo ollut juoksevaa, älä suotta lisää nestettä! Ohessa linkki lihapullia varten perusmurekemassa-ohje. Ruskea soosi lyhyelti: 2 rkl rasvaa, 3 rkl vehnäjauhoja -> ruskista jauhot rasvassa, lisää vettä n.4-5dl haluamastasi sakeudesta riippuen, luraus sinappia, ketsuppia ja soijaa, maustepippuria, mustapippuria, suolaa ja valkopippuria, ehkä ripaus paprikajauhetta. Jos haluaa voi lisätä vielä tuikauksen kermaa...

Rasvaa vuoka ja levitä muusi pohjalle niin että keskelle tulee 'syvennys' johon kippaat lihapullat sooseineen. Lisää päälle juustoraastetta makusi mukaan.

Jo uunin lämmetessä kohti 225-250 voit laittaa vuoan lämpenemään uuniin. Ota pois kun pinta kauniin värinen ja sisältö lämmintä. Muistathan että tulikuuma muusi tarraa ihoon todella pahasti eli jos koitat onko lämmennyt käytä jotain muuta apuvälinettä kuin sormea ;)

 


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

Taskuvenus
Vähän kuin lihaperunasoselaatikko mutta ei sinne päinkään, oli ihan älyttömän hyvää- täällä mökillä ei ole mikroa ja muusin lämmitys tuppaa olemaan kattilassa turhan pohjaanpolttavaa joten syntyi näille tällä tavoin uusi elämä :D