Banoffee-torttu

Raaka-aineet

POHJA
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
TÄYTE
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Jaa resepti

Ohje

Keitä toffee kondensoidusta maidosta. Irrota tölkistä etiketit ja laita kattilaan ja täytä vedellä, niin että purkki on veden peitossa. Keitä hijalleen kolme tuntia.

Toffeen keittämisen aikana tehdään pohja. Murusta keksit ja sekoita ne sulan voin kanssa sekaisin. Laita irtopohjavuoan (halk. 18 cm) pohjaan leivinpaperi. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle ja reunoillle. Laita jähmettymään jääkaappiin toffeen valmistumisen ajaksi.

Kun tölkki on kiehunut kolme tuntia, kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi ja anna jähmettyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle ja levitä kermavaahto päälle. Pilko toinen banaani kermavaahdon päälle ja koristele kaakaojauheella.

Resepti on kopioitu Elämä makeaksi -blogista.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 4 Limepiirakka (Key Lime Pie)
  • 1 0 Banoffee
  • 4 2 Manoffee (mansikkainen versio banoffeesta)
  • 5 0 Juhannus-banoffee
  • 2 0 Banaani Kinuski Valkosuklaa kakkua (Banoffee pie)
  • 1 0 Key lime pie (eli amerikkalainen lime-piiras)

Kommentit

Päärynä
Jos kondensoidun maidon kolmen tunnin keittoaika hirvittää, olen kuullut että toffeen voi valmistaa myös mikrossa. Tällöin kaadetaan tölkin sisältö mikron kestävään astiaan ja käytetään mikrossa pieninä erinä, jolloin se ehtii kiehumaan, mutta ei kuitenkaan tule yli. Seosta sekoitetaan välillä ja käytetään taas mikrossa. Tätä jatketaan, kunnen seos on tiivistä ja toffeemaista Itse en tätä tapaa ole kokeillut, mutta kokeilkaa, jos ette jaksa odottaa noin kauaa. :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään