12 713
12 713

Jauhelihapihvit huhtasieni ja sipuli lisäkkeellä

4 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

800 g jauhelihaa
1 pss Sipulikeittoa
0,5 -1 dl Kermaa
2 kanamunaa
suolaa, mustapippuria, pizzamaustetta
Huhtasienet
6-8 huhtasientä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tomaattia
1 dl Kermaa
suolaa, mustapippuria
1 rkl sokeria
rasvaa paistamiseen
Munakoisot
1 munakoiso
parmesan juustoraastetta
oliiviöljyä

Jaa resepti

Ohje

Viipaloi munakoisot ja ripottele viipaleiden päälle merisuolaa. Anna olla hetken rauhassa, jotta suola vetää itseensä nestettä.

Kaada sipulikeittopussi kulhoon ja lisää kerma (esim. Valion kolmen juuston kermaa). Sekoita keittoainekset ja kerma sekaisin. Lisää jauheliha, kanamuat ja mausteet sekä sekoita kaikki keskenään. Grillaa grillissä isohkoja pihvejä. Kannattaa käyttää apuna foliogrillausalustaa.

Kuivaa munakoisot ja sivele oliiviöljyllä. Grillaa viipaleet grillissä ja ripottele päälle parmesanjuustoa. Siirrä viipaleet grillin ylätasolle, jotta juusto hieman sulaa.

Puhdista huhtasienet ja halkaise ne. Laita paistinpannulle ja kääntele niitä paistinpannulla ilman rasvaa kunnes enin vesi on haitunut sienistä. Lisää margariinia tai voita ja paista sieniä rasvassa hetken. Ripottele päälle mustapippuria ja ota sienet sivuun.

Poista tomaateista kuori. Pilko tomaatit tämän jälkeen pieniksi kuutioiksi. Pilko sipulit ja valkosipulit. Laita huhtasienipannuun rasvaa ja lisää sipulit. Kuullota sipulit ja kun ne ovat lähes kypsiä lisää hieman sokeria ja paista vielä hetki. Lisää tomaattikuutiot ja kääntele jälleen hetki. Lisää kerma ja anna kienua hieman kokoon. Tarkasta suola ja lisää mustapippuria.

Tarjoile jauhelihapihvit grillattujen munakoisoviipaleiden ja sipulikastikkeen kera. Laita huhtasienet tarjolle sipulikastikkeen päälle.

Lisäkkeenä Lapin puikulaperunoita.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Jauhelihapihvit 1.11.07
  • 1 1 Lampaan sisäfilettä paprika-porkkana lisäkkeellä
  • 2 0 Jauhelihapihvit
  • 4 3 Täytetty sipuli
  • 3 3 Marinoitu habanero ja sipuli 19.4.2021
  • 2 0 Jauhelihapihvit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään