Mestarin Juustokakku (sitruuna/lime & mansikka/vadelma)

Reseptiä katsottu 7 941 kertaa
Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Kakkutäyte
6 suurta kananmunaa
dl sokeria (hieno jauhatus)
900 g maustamatonta philadelphia tuorejuustoa
2 runsas dl/ purkki kermaviiliä (vaniljan makuista)
2 runsas dl/ purkki vispikermaa
1 sitruunan mehut ja kuori raastettuna
1 kokonainen vaniljatanko
2 runsasta rkl venhäjauhoja (mieluiten hienojauhettua)
Krusti (pohja)
dl murskattua vaniljakeksiä (tai digestiivi/graham keksiä)
6 tl sulaa voita
1 runsas dl sokeria
pinnoite
2.3 dl kermajuustoa
8 tk sulaa voita
5 dl sokeria (hieno jauhatus)
1 kokonaisen limen mehu ja kuori
4 runsasta rkl vadelma tai mansikkahilloa
välineet
1 kpl Yleiskone (käsimixeri ei käy)
1-2 kpl kulhoja
1 kpl vuoka (parhaiten sopii 9-tuuman jousellinen vuoka)
1 Uuni 200 celcius asteessa (voi kuumentaa kiertoilmalla, mutta älä paista siinä)

Ohjeet

Tämä resepti on alunperin ollut nimeltään New Yorkin juustokakku, mutta olen joutunut muokkaamaan sitä hieman jotta se soveltuu suomen raaka-aineisiin, olen lisännyt myös pinnoitteen jonka inspiroin porkkanakakun pinnoitteesta. Pinnoitteen voi vaihtaa myös liivatteella hyydytettyyn lime/sitruunamehuun, johon lisätty maun mukaan hillosokeria.

Esivalmistelut:

Sekoita keskenään kermat kevyesti yhteen kippaan, taittele mieluummin päällekäin 8-10 kertaa, kuin sekoittaisit keskenään. Esilämmitä uuni 200 asteeseen

Kakkutäyte:Laita kuiva-aineet (sokeri, sitruunan kuori ja jauho) koneeseen ja anna pyörähtää pari kertaa, jotta ne sekoittuvat keskenään, sen jälkeen lisää kaikki muut täyteaineet koneeseen, ja vaniljapalkon siemenet (halkaise tanko ja puukolla kaavi sisäpinnat palosta), tämän jälkeen laita kone keskitasolle ja anna vatkata kunnes taikinaseos on kunnolla ilmoittunut ja tasaista. Kun taikina vaivautuu, tee krusti.

Krusti:Murskaa keksit hienoksi kulhoon ja kaada päälle kädensiedettävä voi ja sokeri, käyttäen sormia vaivaa ainekset hyvin keskenään käyttäen pientä tai keskipientä nopeutta, kunnes ne alkavat muistuttaa taikinaa. Käytä n. 9 tuuman avattavaa (saranallista)kakkuvuokaa, voitele reunat hyvin ja painele taikina vuan reunoille ja pohjille käyttäen lusikan pohjaa, huomioi, että reunat tulee olla hyvin vuorattu taikinalla, jotta kakku tulee esiin hyvin. Voit käyttää reunoilla hieman jauhoja ja hienoa sokeria, jotta taikina ei tartu senkään vertaan pinnoille ottaessa kakun pois vuasta. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Ota pois kaapista ja käyttäen lusikan pohjaa, kaada taikina krustin päälle (tällöin taikina ei sekoitu yhtä helposti krustiin, vaan asettuu sen päälle). Aseta varovasti uunin keskitasolle. VAROITUS: Älä missään nimessä avaa uunia paistovaiheessa, tai kahteen tuntiin sen jälkeen!Paista uunissa 15 minuuttia, ja ota lämpö pois, anna olla uunissa 2 tuntia, laita sen jälkeen jääkaappiin.

Pinnoite:Sekoita yleiskoneessa hiljaa lisäten kermajuustot, sula voi ja sokeri, kunnes kaikki on sekaisin ja lisää sen jälkeen lime ja hillo, sekoita nopeasti ja hyvin kymmenkunta kierrosta. Kaada tämän jälkeen kakun päälle ja laita komeus takaisin jääkaappiin, kunnes pinta on kiinteää. Parhaimmillaan kakku on 4-5h jääkaappikäsittelyn jälkeen ja sen jälkeen 20 minuuttia huoneessa odottelun jälkeen.

Vinkit!:

  1. Käytä voita, ei margariinia, joka sisältää liikaa vettä, kasvisrasvalevite ei käy
  2. sekoittaessa on tärkeää, että sekoittaminen käy tasaisesti koko sekoituksen ajan. Aineet kannattaa sekoittaa 3-4 osassa taikinaan.
  3. Älä käytä kuumaa voita, emme halua taikinan paistuvan vielä tässä vaiheessa.
  4. Haluamme, että kakussa on erilaisia koostumuksia, taikina saa olla todella tasaista ja kuohkeata, hienot ainekset ovat parasta (hieno jauhatus), krustissa saa olla hieman tekstuuria enemmän, joten käytä tavallista sokeria
  5. Pinnoite ei ole välttämättä tarpeen, mutta luo säväyksen juustokakkuun, mansikka saa hyvin sävähdystä limestä, samoin vadelma. Todella makeaksi kakun saa esim persikalla pinnoitteessa. Voit tarjota myös ilman pinnoitetta ja laittamalla hieman hilloa päälle.
  6. Kun raastat citruksen kuorta, älä raasta valkoista osaa, se on kitkerää ja tarkoituksena on saada citrushedelmän öljy pinnasta, älä pese saippualla, se tuhoaa öljyjä, mutta kunnon pesu on tarpeen hyönteismyrkkyjen poistamiseksi. Käytä mieluusi hyvin hienoa rei-itystä raastimessa, tai kevyttä kosketusta juustohöylästä ja pilko hyvin hienoksi.

 


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.