Omena-chutney

Reseptiä katsottu 6 393 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
1 kg Omenia
2,5 dl sokeria
4 pientä vihreää chiliä
2-3 kanelitankoa
pari laakerinlehteä
1 sitruuna
vettä
öljyä tai ghee'tä

Ohjeet

Ainemäärät voit hyvin laskea pienemmäksi, jos et halua tehdä näin suurta annosta. Chutney säilyy varmaankin useamman viikon hyvin puhdistetuissa, ilmatiiviissä purkeissa.

Kuori ja leikkaa omenat suikaleiksi (tai vaikka kuutioiksi). Purista sitruunasta mehut.

Kuumenna kattilassa öljy tai ghee (kirkastettu voi), sen verran että pohja melkein peittyy. Lisää vihreät chilit kokonaisina (poista kanta kuitenkin) ja riko niiden rakenne lastalla painamalla. Paahda kunnes niiden pinta tulee harmahtavaksi. Lisää kanelitangot ja laakerinlehdet. Paahda hetki ja lisää omenat, sekoita hyvin. Paahda kunnes väri muuttuu kellertäväksi

Lisää tilkkanen vettä ja ripaus (ehkä 1 tl) suolaa. Laita kansi kiinni ja keittele kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Lisää lopuksi sokeri ja anna porista ehkä viitisen minuuttia. Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehua (ihan kaikkea ei ehkä tarvitse laittaa).

Chutney tarjotaan aterian lopussa suolaisten ruokalajien ja jälkiruoan välissä. Chutney on suolaisen, makean ja kirpeän iloinen sekamelska ja se valmistelee suun makeaa jälkiruokaa varten. Chutneyn voi tehdä vaikka päärynästä, mangosta, ananaksestakin...


Kommentit

peltipurkki
Saimme kurssille vieraita Bhaktivedanta-korkeakoulusta, ja heidän opastuksellaan valmistettiin intialaisia kasvisruokia - oikea juhla-ateria!