25 969
25 969

vaniljapannacotta ja mansikkakastike

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
500 g tuoreita mansikoita
1 tl raastettua sitruunankuorta
mintunlehtiä

Jaa resepti

Ohje

1. Jaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja laita puolikkaat sekä kerma ja 1 dl sokeria kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna kiehua koko ajan sekoittaen 2-3 min. Ota kattila pois liedeltä ja anna hiukan jäähtyä.

2.laita liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. ota vaniljatangon puolikkaat pois ja raaputa siemenet kermaan.Purista liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan, mutta ei kiehuvaan kermaan. Sekoita, kunnes liivate on sulanut.

3. Kasta 4 kpl noin 1 1/2 dl:n vuokaan kuumaan veteen (älä kuivaa niitä) siivilöi vaniljakerma vuokiin. Anna jäähtyä, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

4.Puhdista, huuhtele, ja puolita mansikat. Laita 8 mansikanpuolikasta sivuun.Laita loput mansikat, sitruunankuori ja loput sokerista kattilaan ja keitä hiljalleen 2-3 min, kunnes mansikat ovat pehmenneet mehukkaiksi

5. Puhdista mansikat sihdin läpi ja anna  nesteen jäähtyä. Lusikoi kastike lautasillle, kaada pannacotat päälle ja koristele mintunlehdillä ja muutamalla mansikanpuolikaalla

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Panna cotta ja vadelmamelba
  • 1 0 Jogurttihyytelö ja Puolukkakastike
  • 3 1 Minttujäätelö
  • 3 2 Vastustamattoman hyvää PANNACOTTAA
  • 2 2 Pistaasipähkinäpannacotta
  • 8 0 Täytekakku lime-valkosuklaa- ja mansikkatäytteellä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään