Voileipäkakku, kinkku

Reseptiä katsottu 17 941 kertaa
Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA
18 viipaletta täysjyväleipää
2 dl kasvislientä
täyte 1
1 kpl maustekurkku (iso)
1,5 dl kermaviiliä
½ putkiloa kinkkupasteijaa
Turaus sinappia
Täyte 2
150 g kinkkukuutioita
0,5 dl kermaviiliä
reilu ½ dl majoneesia
Turaus ketsuppia
Kuorrutukseen
1 prk Tuorejuustoa (esim. pippuri tai ruohosipuli)
n. ½ dl majoneesia
tomaatteja
Leikkeleitä (maun mukaan)
kinkkukuutioita

Ohjeet

1. Leikkaa leivistä kuoret pois ja lado niitä leikkuulaudalle/tarjottimelle kaksi leipää vierekkäin, kolmen leivän jonoon (2x3). Kostuta hyvin kasvisliemellä (voi käyttää myös lihalientä)

 

2. Kuutioi maustekurkku ja sekoita ensimmäisen täytteen raaka-aineet keskenään. Levitä kostutettujen leipien päälle. Lado päälle uusi kerros leipiä ja kostuta.

 

3. Sekoita toisen täytteen raaka-aineet keskenään. Jos haluat seoksesta kunnon tahnaa, soseuta kinkkukuutiot sauvasekoittimella. Levitä tahna kostutettujen leipien päälle, lado viimeinen leipäkerros ja kostuta.

 

Anna kostua viileässä noin vuorokausi ennen koristelua (ja tarjoilua)

 

Koristelu:

4. Sekoita tuorejuusto ja majoneesi keskenään, näin tahnasta tulee notkeampaa ja sitä on helpompi levittää kakun päälle ja reunoille.

 

5. Koristele valitsemillasi leikkeleillä ja kasviksilla (tomaatteja, kurkkua...). Reunoille voi laittaa esimerkiksi kinkkukuutioita ja juustoraastetta.


Kommentit

Tipsu88
Eihän tämä mikään laihduttajan ruoka ole, siksi tuleekin tehtyä melko harvoin, mutta on kyllä aina sen arvoista =). Itse en pidä tuorekurkuista, joten siksi niitä ei ole käytetty koristelussakaan.