Mansikka-lime-juustokakku

Reseptiä katsottu 12 668 kertaa
8 annosta | Valmistusaika 15 - 30 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
POHJA:
180 g digestivekeksejä
50 g rasvaa sulatettuna
Täyte:
2 dl Kermaa
200 g maust. tuorejuustoa
400 g mansikka jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniliasokeria
3 kpl limeä
6 kpl liivatetta
päälle
250 g mansikoita
dl sokeria)
n. 2 rkl vettä
2 kpl liivatetta

Ohjeet

Murskaa keksit ja sekoita sulan rasvan kanssa. Kaada leivinpaperilla päällystetyn (vain pohjan päälle leivinpaperi) irtopohjavuokaan ja tasoita. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Purista limeistä mehu. Laita 6 liivatetta likoamaan kylmään veteen n. 5 min. Puserra pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna limemehu kiehuvaksi, ota pois levyltä ja laita pehmeät liivatteet mehuun, mutta ÄLÄ kiehauta. Tarvittaessa voi varovasti kuumentaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto, jugurtti ja sokerit. Lisää ohuenan nauhana tuorejuustojugurttiseokseen limemehu samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita. Kaada keksipohjan päälle. Anna olla kylmässä yön yli.

Kiilteen valmistus:

Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen n. 5 min. Purista ylimääräinen vesi pois kun pehmenneet. Soseuta mansikat ja lisää sokeria, jos tarvitsee. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, ota pois levyltä ja laita pehmeät liivatteet veteen, mutta ÄLÄ kiehauta. Tarvittaessa voi varovasti kuumentaa. Lisää ohuena nauhana mansikkasurvoksen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä pari tuntia.

 

Irrota kakku varovasti jollain muovisella lastalla tmv. vuuan reunoista, ettei repeä kun avaat reunat.


Kommentit

myy94
Ei maistu yhtään limelle. Tuli mieleen, että vois ens kerralla laittaa osaksi mansikkajugurtin tilalle maustamatontajugurttia, vois maistua enemmän sitten limelle.