Tulinen ja täyteläinen thai-kanakeitto

8 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kpl bataatti
2 kpl porkkana
2 kpl peruna
1,5 l vettä
1 pala tuoretta inkiväärin juurta
3 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl chilipaprika
2 rkl fariinisokeria
ripaus valkopippuria
300 g kanasuikaleita
2 rkl kanafondia
1 dl valkoviiniä
1 loraus sitruunamehua
1 prk kookosmaito (kevyt)

Jaa resepti

Ohje

 

1. Kuori, palastele ja keitä vedessä pehmeiksi bataatti, perunat sekä porkkanat. Mitä suurempi bataatti, sitä makoisampi ja täyteläisempi keitto. Itse olen käyttänyt n. kilon bataatteja keitossani ja hyvä on tullut. Kun juurekset ovat pehmenneet, soseuta ne sauvasekoittimella.

2. Lisää keitettyyn ja kiehuvaan juuressoseeseen kuorittu ja raastettu inkiväärin juuri, pienityt valkosipulin kynnet, hienonnettu valkopippuri, pieneksi pilputtu ja siemenistä siivottu chilipaprika sekä kanasuikaleet. Kanasuikaleita kannattaa hieman pieniä ennen keittoon lisäämistä, niin ne kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin. Kiehuta kanat kypsiksi keitossa.

3. Lisää keittoon loraus sitruunamehua (mieluiten tuoreesta sitruunasta vastapuristettua) ja valkoviiniä, fariinisokeri sekä pari lusikallista kanafondia (myös yksi kanaliemikuutio käy korvaamaan fondin). Sekoita ainekset hyvin keiton sekaan ja anna kiehua hiljalleen hetki.

4. Nyt ollaan jo loppusuoralla: Lisää keittoon kookosmaito ja sekoita, mutta älä enää kiehuta. Nyt keitto on valmista nautittavaksi.

Ihanaa esimerkiksi vaalean moniviljaleivän kanssa. Tästä ohjeesta tulee reilu määrä, joten pienessä taloudessa kannattaa laittaa muutama rasia pakasteeseenkin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Tulinen Linssikeitto
  • 1 0 Helppo ja täyteläinen jauhelihakastike
  • 0 0 Tulinen ja täyteläinen tomaattikeitto lämpimien ruisleipien kera
  • 3 4 Broilerikastike, täyteläinen ja nopea
  • 2 0 Tulinen kasviscurry
  • 0 0 Tulinen jauheliha-perunapiiras

Kommentit

Glutenfrei
Tämä on yksi lempikeitoistani ja sitä saa syödä hyvällä omalla tunnolla ihan reilunkin annoksen, koska keitto on kevyttä ja terveellistä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään