Jaa reseptisi Kotikokissa, voit voittaa Delicard-lahjakortin >>

Jaa reseptisi ja voita Delicard-lahjakortti >>

Uunimakkara ja perunamuusi

Reseptiä katsottu 140 423 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
Uunilenkkiä
(juustoa)
perunoita
maitoa
suolaa
ketsuppia
sinappia
kurkkusalaattia (felix sinappi-kurkkusalaatti)

Ohjeet

1. Laita uuni kuumumaan 225 asteeseen.

2. Tee makkaroihin viillot ja laita halutessasi viiltoihin juustoa.

3. Kuori perunat ja lohko ne neljään osaan, ja laita kattilaan.

4. Laita perunat kiehumaan.(Itse nopeutan kiehuttamista niin, että laitan lieden jo kuumumaan siinä vaiheessa kun olen kuorimassa perunoita ja täytän vedenkeittimen vedellä ja keitän siinä veden. Kun perunat on lohkottu kattilaan ja vesi kiehunut keittimessä, niin kaadan kiehuvan veden perunoiden päälle ja nostan kattilan kuumalle levylle. Perunat lähtevät näin kiehumana heti.)

5. Laita makkarat uuniin. Ja anna niiden olla siellä yhteensä noin 25-30 min.

6. Kun makkarat ovat olleet uunissa noin 15-20 min niin perunoiden pitäisi olla pehmenneet, joten ota ne liedeltä kaada vesi pois ja survo perunat perunansurvimella. Kaada maitoa isoon mukiin/kulhoon ja laita se mikroon ja kuumenna tuli kuumaksi.

7. Lisää kuumaa maitoa vähitellen perunasurvoksen joukkoon ja sekoittele samalla. Lisää maitoa sen verran että saat haluamasi koostumuksen perunamuusille. Tarvittaessa kuumenna maitoa lisää mikrossa. Mausta muusi suolalla ja nosta makkarat pois uunista.

Tarjoile!

p.s. Jos muusia jää tähteeksi, niin voit tehdä lopusta perunarieskaa! Eli lisää muusin sekaan kaurahiutaleita muusin määrästä riippuen 1 dl tai enemmän. Kun seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, lisää sekaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos pellille n. 0,5cm paksuiseksi levyksi/kakkaraksi ja paista 250 asteessa noin 30 min. Voitele voilla tai margariinillä ja nauti!


Kommentit