2 194
2 194

Hampurilainen grillissä

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

130 g naudan jauhelihaa (jossa 15-20 % rasvaa)
1/3 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria myllystä
ruokaöljyä paistamiseen
1-2 juustoviipaletta
1 hampurilaissämpylä
1 rkl burgerkastiketta
1-2 jääsalaatin lehteä (suikaloituna)
4-6 ohutta viipaletta maustekurkkua
1-2 ohutta viipaletta punasipulia
2 ohutta viipaletta tomaattia
0,5 rkl ketsuppia

Jaa resepti

Ohje

Lisää jauhelihaan suola ja mustapippuri. Sekoittele aineksia sormilla nyrkkiä puristellen noin 30 sekunnin ajan. Älä sekoittele liian pitkään. Tarkoitus on säilyttää karkea rakenne.

Muotoile jauhelihasta pallo ja taputtele se sämpylän halkaisijan kokoiseksi tai hieman suuremmaksi pihviksi, jonka reuna jää hieman paksummaksi kuin keskus.

Kuumenna kylmää kaasugrilliä noin viiden minuutin ajan täydellä teholla kupu kiinni. Vähennä lopuksi lämpöä hieman, jos grilli on todella tehokasta mallia. Lisää grillin paistoalustalle ruokaöljyä ja kuumenna sekin. Paista pihviä noin 3 minuutin ajan ja käännä. Lisää pihvin päälle juustoviipaleet. Lisää paistoalustalle myös sämpylänpuolikkaat sisäpuoli alaspäin. Jatka paistamista noin 3 minuutin ajan. Pidä grillikupua kiinni ainakin puolet ajasta. Lyhyemmätkin paistoajat riittävät hyvin, koska naudanlihaa voi syödä raakanakin.

Aloita hampurilaisen kasaaminen alhaalta ylöspäin: sämpylän alin puolikas, burgerkastike, pihvi, jääsalaatti, maustekurkku, punasipuli, tomaatti. Lisää ketsuppia ylimmän sämpylänpuolikkaan sisäpintaan ja käännä se kaiken kukkuraksi.

Tässä tapauksessa käytin Valio Emmental punaleima -juustoa, Vaasan Hampurilaissämpylää, Felix Street Kitchen -burgerkastiketta, Kotimaista-maustekurkkua ja Heinz-ketsuppia.

Tämä resepti on yhdelle hampurilaiselle. Jos teet esim. kolme hampurilaista, niin tarvitset 400 grammaa jauhelihaa, 1 tl suolaa ja 1 tl mustapippuria.

***

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään