Hunajasinappi possua ja lohkoperunoita

Reseptiä katsottu 4 028 kertaa

Raaka-aineet

Ostoslistalle
4-6 kpl maustamattomia possupihvejä
2 dl ruokakermaa
Marinadi:
½ dl sinappia (Auran vihreää)
½ dl hunajaa
½ dl soijaa
½ dl rypsiöljyä
lohkoperunat:
n.1 kg Rosamunda perunoita
perunamaustetta
grillimaustetta
rosmariinia
n.1 dl rypsiöljyä

Ohjeet

Jos haluat marinoida possupihvejä yön yli muista laittaa ne edellisenä päivänä jääkappiin maustumaan.

Lohkoperunat:

Aloita aterian valmistaminen lohkoperunoista. Pese perunat hyvin ja leikkaa mahdollisimman tasakokoisiksi lohkoiksi. Kaada kulhon pohjalle n.1dl öljyä sekä reilusti peruna- ja grillimaustetta sekä rosmariinia. Laita perunalohkot kulhoon ja sekoita niin, että maustetta on jokapuolella. Perunat voi jättää maustumaan vaikka seuraavaan päivään asti, mutta itse paistan ne yleensä heti. Perunat levitetään tasaisesti uunipellille (ei päällekkäin) ja paistetaan 200asteessa 15min ja vielä 250asteessa 20-30min.

Hunajasinappi possu:

Sekoita marinadin aineet keskenään ja laita pihvit maustumaan muutamasta tunnista seuraavaan päivään.

Valutapihveistä suurin marinadi pois ja paista pannulla kypsäksi käännellen. Laita kypsät pihvit hetkeksi syrjään ja laita marinadi sekä kerma pannulle. Maistele ja lisää halutessasi hunajaa tai sinappia. Jos kastike tuntuu liian paksulta sitä voi ohentaa hieman maidolla. Laita pihvit takaisin pannulle kastikkeen sekaan muhimaan ja odottamaan lohkoperunoiden valmistumista.

Nauti :)


Kommentit

Alcyone
Ensimmäinen reseptini tänne. Ei mikään laihduttajan ateria, mutta saahan sitä välillä syödä vähän tuhdimminkin. Toivottavasti maistuu! :)