7 198
7 198

Purjotuhka kylmäsavulohelle

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 kpl purjo,iso
½ tl cilijauhetta
½ tl juustokuminaa
300 g kylmäsavulohta
koristeeksi:
ravunpyrstöjä
kurkkua
punasipulia
krutonkeja
omenalevitettä

Jaa resepti

Ohje

Purjotuhka antaa oman erikoisen maun kylmäsavulohelle.

Tuhkan valmistus: Paloittele purjo ja pane vuokaan. Paahda uunissa 200-asteessa, kunnes purjo on mustaa. Murenna jäähtyneenä tuhkaksi. Sekoita tuhka, juustokumina ja chilijauhe. Hiero seos kalan pintaan. Anna vetäytyä ja paahda kevyesti kuivassa pannussa, esim. teflon. Aseta lohiviipaleiden päälle ravunpyrstöt ja koristele omenalevitteellä, kurkkupaloila, hienonnetulla punasipulilla ja krutongilla.

Omenalevitteen ohje: 2 dl kuorittua omenaa pieneksi paloiteltuna. 3 rkl sitruunanmehua, 2 kpl munankeltuaista, 1 dl voisulaa, 1 rkl sokeria, suolaa ja pippuria.

Kiehauta omenapalat sekä sitruunanmehu. Siivilöi omenapalat pois ja sekoita sitruunamehu, keltuaiset ja sokeri. Hauduta, kunnes koostumus on sopiva. Sekoita joukkoon sulatettu voi samaan tapaan kuin Hollandaise-kastiketta. (Ota pois kattila liedeltä ja laita se lämminvesihauteeseen, vatkaa kovasti samalla, kun kaadat ohuena nauhana sulatetun voin).

Sen jälkeen sekoita omenapalat takaisin tahnaan mausta suolalla ja pippurilla ja halutessasi vielä lorauksella sitruunan mehua.

Ps. Jos joku ei satu tietämään mitä krutongit ovat niin ne ovat: tummiksi paahdettuja leipäpalasia, joissa on vehnäjauhoja, kasvisöljyä, vettä ja hiivaa (tavallisesti näitä.)

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Salaatti vihertää
  • 3 2 SALAATTI Viinirypäleillä
  • 2 4 Evässalaatti
  • 4 4 Broilerisalaatti
  • 1 3 KREIKKALAINEN SALAATTI, ei niin kreikkalainen
  • 0 0 Evässalaatti

Kommentit

piia58
Tähän sopii hyvin hieman poreileva valkkari.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään