Kaalikääryleet

Reseptiä katsottu 19 494 kertaa
20 annosta | Valmistusaika yli 24 h

Raaka-aineet

Ostoslistalle
reilu2 kg keräkaali
700 g nauta-sika jauhelihaa
2 munaa
dl riisiä
suolaa, valkopippuria
siirappia
1 kasvis(tai liha)liemikuuito
5 dl vettä
voita (hyla)

Ohjeet

Keitä riisi kypsäksi väljässä suolalla maustetussa vedessä, valuta. Koverre kaalista kanta pois. Keitä kaali isossa kttilassa runsaassa suölalla maustetussa vedessä. Irrottele lehtiä sitä mukaa kun pehmenevät. Keitä kaalin sisus, josta ei enää saa kääryleitä, ihan kypsäksi.

Silppua kypsä kaalinsisus hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Lisää valutettu riisi ja mausta suolalla ja pippurilla makoisaksi. Lisää pikku prujaus siirappia! Sekoita munat joukkoon.

Laita jokaiselle kaalinlehdelle reilusti täytettä, katso kuitenkin, että saa käärittyä hyvin.

Paista kääryleille pannulla voissa ruskeaa pintaa. Lado kääryleet uunipellille. Valuta kääryleille siirappia ja laita voinokareita mieluummin vaikka jokaisen päälle, sitä parempaa tulee. Lämmitä vesi ja sulata kasvisliemikuutio siihen. Kaada liemi pellille, jos näyttä, että kääryleet hukkuu älä kaada kaikkea, vaan valele lopulla kääryleitä paiston aikana. Laita uuniin muhimaan 150 noin 2 tunniksi tai kunnes kaali on aivan pehmeää. Valele kääryleitä välillä.

Kaada liemi pelliltä kattilaan ja lisää kermaa, saat hyvän kastikkeen.

Maukkaita ISOJA kääryleitä. Pannulla ruskistaminen tekee mielestäni entistä makoisimmiksi, ruskistuksen voi toki suorittaa uunissakin n.200 asteessa.


Kommentit

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.