Korvapuustit

30 - 60 min

Raaka-aineet

½ l maitoa (myös vesi käy)
50 g tuorehiivaa (tai 2pss kuivahiivaa, lue pakkauksen annosteluohje)
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna (ei välttämätön)
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
n. 1 kg vehnäjauhoja (eli n. 15 dl)
Väliin:
50 g margariinia
sokeria
kanelia
voiteluun 1 kananmuna

Jaa resepti

Ohje

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (kuivahiivaa käytettäessä 42 astetta, joka on yllättävän kuumaa), murenna hiiva sekaan (kuivahiiva sekoitetaan osaan jauhoista). Lisää joukkoon kardemumma, sokeri, suola, kananmuna ja osa jauhoista, voit vaikka vispilällä sekoittaa aluksi niin ei jää paakkuun. Alusta jauhoja vähitellen lisää ja vaivaa kunnolla. Alustuksen loppupuolella lisää margariini joko hyvin pehmenneenä tai sulatettuna (varo, kuumaa). Jauhoja on turha kamalasti mittailla, luku ei kuitenkaan pidä koskaan paikkaansa. Tärkeintä on kunnon vaivaus jotta syntyy hyvä sitko ja taikina kohoaa hyvin. Kohota vedottomassa paikassa (esim mikrossa, ei tietenkään päällä!) kunnes taikina on kaksinkertainen.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmat pihalle ja jaa se kahteen tai kolmeen osaan. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy, voitele pehmeällä margariinilla ja sipottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa vinottain paloiksi. Paina kapeammasta kohdasta pikkurilleillä, jotta tulee hyvän näköisiä. Kohota vielä liinan alla uunin lämmetessä.

Voitele kananmunalla ja halutessasi ripottele pinnalle raesokeria. Paista noin 220 asteessa suunnilleen 10 minuuttia. Jos saavat turhan rivakasti väriä, laske asteita ja/tai peltiä.

Väliin voi levittää myös kotitekoista hilloa tai marmeladia, johon on lisätty 1-2 tl perunajauhoja. Ja tietenkin taikinasta voi vääntää pitkoa ja piirakkaa moneen makuun :)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Sitä taikinaa saa juntata ihan urakalla jotta tulee hyvä sitko! Palkinnoksi ihana tuoksu koko pihapiiriin :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään