Ranskalainen marjapiirakka

Raaka-aineet

3 dl vehnäjauhoja
90 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl sitruunan kuori raastetta
1 keltuainen
1-2 rkl kylmää vettä
Vaniljakiisseli
1 tl vaniljasokeria (tai vanilliini)
3 rkl maizenaa
3 rkl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 keltuaista
2 3/4 dl maitoa
koristeluun
5 dl tuoreita marjoja esim. mansikka & mustikka
1.5 dl hyytelösokerikuorrutusta

Jaa resepti

Ohje

Huom! Jos haluat piirakasta nopean version käytä valmispiiraspohjaa ja valmisvaniljakastiketta, mutta sanoisin että piirakka on vaivannäön arvoinen!

 

Pohja:

Siivilöi jauhot tilavaan kulhoon. Leikkaa kylmä voi paloiksi ja hiero jauhovoi- seos kauttaaltaan hienoksi ja muromaiseksi.Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita se hyvin taikinaan. Lisää myös sitruunan kuori. Vatkaa keltuainen ja vesi keskenään niin että keltuaisen rakenne rikkoutuu ja ves sekoittuu hyvin joukkoon. Lisää ne taikinaan. Sekoita kevyesti kunnes taikinasta muodostuu kokkareita. Yhdistä kokkareet kevyesti epätasaiseksi palloksi. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä kunnes se on sileä. Kääri tuorekelmuun, pistä jääkaappiin ja anna levätä yön yli.

Ota taikina pois jääkaapista, anna hieman lämmetä ja painele tasapahjoisen piirakkavuuan (n.25 cm) pohjalle.Nosta vielä jääkaappiin tunniksi.

Ota pohja jääkaapista, pistä uuniin 10 min.( 200 C) leivinpaperilla peitettynä. Ota leivinpaperi pois ja paista vielä 10-15 min kunnes pohja on kauniin kullankeltainen.

Vaniljakiisseli:

Laita keltuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Hiero ne vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon kunnes seos on sileää. Kuumenna maito kiehuvaksi ja kaada se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita huolellisesti kunnes kiisseli on sileää ja paksua. Lisää vaniljasokeri. Ripottele pinnalle hieman sokeria.

Levitä vaniljakiisseli jäähtyneelle pohjalle ja sen päälle ympyrään mansikanpuolikkaat ja mustikat. Valmista päälle kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan ja levitä se piirakalle. Laita hyytymään jääkaappiin.

Piirakka säilyy 1-2 pv.

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

kirsikkatomaatti
Makuelämys on vaivannäön arvoinen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään