14 774
14 774

Punajuuripasteijat

12 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

taikina:
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
kourallinen persiljaa silputtuna
dl vettä
täyte:
4 punajuurta
vettä keittämiseen
timjamia
n.100 g fetajuustoa (sinihomejuustoa)
1 rkl luomu kananmunaa
(suolaa ja) pippuria
pinnalle:
luomu kananmunaa ja siemeniä

Jaa resepti

Ohje

Mittaa yleiskoneen kulhoon taikinan ainekset vettä lukuun ottamatta. Sekoita, lisää hieman kädenlämpöä kuumempi vesi. Anna koneen käydä hiljalleen, jotta taikinaan muodostuu sitko. Anna kohota suojattuna 20 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne karkealla terällä. Siirrä raaste kattilaan ja keitä vedessä hiljalleen kymmenisen minuuttia. Siivilöi vesi pois ja anna jäähtyä.

Murustele fetajuusto jäähtyneeseen raasteeseen ja mausta. Sekoita ruokalusikallinen vatkattua kananmunaa joukkoon ja säästä loppu voiteluun.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja kauli se sitten levyksi. Jaa levy 12 osaan tai ota muotilla mieleisiä kuvioita. Minulla oli iso sydänmuotti ja täytettä laitoin noin ruokalusikallisen toisen sakaran päälle, taitoin toisen sakaran päälle ja painelin kiinni haarukalla.

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja nostele pasteijat niille. Sipaise pasteijat munalla, koristele siemenillä ja paista 200 asteisessa uunissa kiertoilmalla noin 10 minuuttia. Tasalämpöisessä 220 astetta ja n.10 minuuttia.

Ohje kirjasta: Makeaa ja suolaista puutarhasta - Sirpa Talka. Herttainen toteutus oma ;)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Teya
Pasteijoiden ei tarvitse olla rasvaisia lehtitaikinapasteijoita, vaan ne voidaan leipoa vähärasvaisemmasta hiivataikinasta. Täytteeksi sopivat juurekset..

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään